Taraftarların tekme tokat kavgası

İsveçli futbol kulüplerinin taraftarlarından oluşan iki çete, Danimarka’da kozlarını paylaştı. Tekme tokat birbirlerine giren çete üyelerinin ilginç kavgası an be an kameraya yansıdı.

Taraftarların tekme tokat kavgası
03 Temmuz 2013 Çarşamba 08:45 tarihinde eklendi.

Olay, 29 Haziran’da, Danimarka’nın İsveç sınırına yakın kırsal bir bölgesinde meydana geldi. İsveç kulüpleri Göteborg (GAIS) ve Helsinborgs’un taraftarları, önceden belirledikleri bir kasaba yolu üzerinde buluştu. Araçlarıyla geldikleri bölgede dövüş pozisyonu alan taraftarlar, bağırarak birbirlerine yaklaştıktan sonra tekme tokat kavga etmeye başladı. Dakikalarca süren yumruklaşmalar ve ağır darbeler bazı taraftarların yaralanmasına sebep oldu. Savunmasız kalan birkaç gencin, adeta linç edilircesine dövülmesi dikkat çekti.

Kavganın sonuna doğru bir çetenin geri çekilmesi üzerine tekme ve yumruklar son buldu. İki rakip taraftarların hiçbir şey olmamış gibi yaralıların çekilmesine yardım etmeleri dikkat çekti. Polis yetkilileri, benzer taraftar kavgalarının kırsal bölgelerde sıklıkla gerçekleştiğini bildirdi.


CİHAN