Taraf'te ekşi kavga

Taraf muhabiri Mehmet Baransu'nun başlattığı Ekşi Sözlük Kapatılsın kampanyasına en sert tepki gazetesinin Yazı İşleri Müdürü'nden geldi.

Tarafte ekşi kavga
23 Kasım 2011 Çarşamba 10:53 tarihinde eklendi.

 

Taraf yazı işleri müdürü Kerem Altan, bugün köşesinde Baransu’nun hiç ismini anmadan kampanyaya sert bir dille yüklendi: "Bu mu sizin hayatınızı ortaya koyduğunuz mücadeleniz?" diye soran Altan, kapatma önerisini darbeciliğe benzetti... 
 
"Aklıma gelen birçok sorudan ilkini ve sanırım en haklısını sormak istiyorum... Çok basit bir soru bu: Ne hakla?
 
Çok sinirlenmişsinizdir, inancınızla, ‘kutsal değerlerinizle’ dalga geçilmesi sizi çok üzmüştür. İsterseniz ve uğraşmaya zamanınız varsa gider dava açarsınız. Hukukun veya demokrasinin ama en önemlisi insanın her şeyden önemli ve üstün olduğu bir yerde yaşıyorsanız zaten o mahkemeden de başınız önde ayrılırsınız.
 
Ya da bütün bu duygu fırtınasını bir kenara bırakırsak, daha basit bir öneri “okumayın ve ilgilenmeyin” olabilir örneğin. 
 
Ama hiçbir şey size “kapatma kampanyası” yürütme hakkı vermez.
 
Diğer sorum, “Bu mu sizin hayatınızı ortaya koyduğunuz mücadeleniz?”
 
Ya da içine biraz daha acı katarak sorayım; siz kazandığınızı sandığınız özgürlüğünüzü başkalarına yasak koyarak mı yaşayacaksınız? Tepki vermekten değil yasaklamaktan bahsediyorum. Darbe ve kapatma arasında bir fark olmadığını mı düşünüyorsunuz?"