"Tarih sizleri lanetle anacak"

Ergenekon davası kapsamında verilen cezaları 6 sayfalık bir mektupla değerlendiren Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, "Bizlere terörist diyenleri tarih lanetle anacaktır" dedi.

Tarih sizleri lanetle anacak
16 Ağustos 2013 Cuma 10:38 tarihinde eklendi.
Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, “Hükümeti devirmeye teşebbüs” suçundan hakkında verilen müebbet hapis cezasını değerlendirdi. Kendisi ve silah arkadaşlarına yöneltilen suçlamaları “bir hakaret ve asla kabul edilemez bir durum” olarak nitelendiren Başbuğ, “Bizlere asılsız ve haksız iddialara dayanarak ‘darbeci’ damgasını vurmaya çalışanları da, en az, bizlere ‘terörist’ demekten çekinmeyenler kadar tarih lanetle anacaktır” dedi.
 
Emekli Orgeneral Başbuğ, Ergenekon davasının 5 Ağustos’ta görülen karar duruşmasında “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış, bu ceza daha sonra “iyi hal”den müebbet hapis cezasına çevrilmişti.
 
'BUNLAR GÜÇLERİNİ NEREDEN ALIYOR?'
Milliyet'e 6 sayfalık mektup yazan Başbuğ, “Artık Türkiye’de yargı neredeyse devlet olmaktadır. Yargı o kadar güçlüdür ve ön plana çıkmaktadır ki; bir gün, 6 Haziran 2012 günü sayın Başbakan şöyle konuşmak zorunda kalmıştır: ‘Demek ki, bu madde, CMK 250. maddesi, haddinden fazla yetki doğuruyor ve adeta biz devlet içinde devletiz, havasına bu işi sokuyor. Yani, Devlet bilmiyor, ancak devlet içinde devlet olanlar bilebiliyor.’ Bu tespit ile, ilerideki süreçte bütün özel yetkili mahkemeler kaldırılıyor, ‘Balyoz’ ve ‘Ergenekon’ gibi davalara bakmakta olan mahkemeler ise görevlerine devam ettiriliyor. Neden? Gerçekten neden? Yargıda ‘devlet içinde devletiz’ havasında olanlar var. Bunlar, güçlerini nereden almaktadır?” dedi.
 
Başbuğ sözlerine şöyle devam etti:
 
“Mahkemenin verdiği kararı bir kez daha açıklamaya çalışalım: ‘1. Mehmet İlker Başbuğ, Ergenekon terör örgütü yöneticisidir. 2. Terör örgütü yöneticisi suçlaması ile açılan kamu davası düşmemiştir. Bu suçlamanın düşmesi mahkemenin beraat kararı vermesi ile gerçekleşebilir. 3. Mehmet İlker Başbuğ, terör örgütü yöneticisi olmasına rağmen, Yargıtay içtihatları dikkate alınarak, kendisine ayrıca bu suçtan da ceza verilmemiştir.’ Unutulmamalı ki, terör örgütü yöneticisi veya üyesi gibi, herhangi bir şekilde iddia edilen Ergenekon terör örgütü ile ilişkilendirilemeyen kişileri, Ergenekon davası içinde tutamazsınız. Bu diğer bir deyişle, ‘İnternet Andıcı’ davasının, Ergenekon davası dosyasından ayrılması demektir. Bu ise hiçbir zaman mahkemenin düşünüp, değerlendirip, kabul edebileceği bir durum olmamıştır.”
 
'TARİH SİZİ LANETLE ANACAK'
Hakkında yapılan yalan yanlış haberleri eleştiren Başbuğ, “Demokrasiye, asker-sivil ilişkilerine yaklaşımı, dünya görüşü, iç ve dış olaylara bakışı bilinen; iddia edilen ‘İrtica ile mücadele eylem planı’nın basında yer alması üzerine tereddüt etmeden soruşturma açtıran, daha sonra ortaya çıkan ıslak imzalı olanı Jandarma Kriminal’a gönderen; bir kişinin ve karargâhının; üzerinde tarih bulunmamasına rağmen bir ihbar mektubuna dayanarak iddia konusu planın Nisan 2009’da hazırlandığını kabul ederek ve üretilmiş bir dijital veriye dayandırılarak ilişkilendirilmeye çalışılması; her şeyden önce bizlere yöneltilen bir hakarettir ve asla kabul edilemez bir durumdur. Son günlerde çaresizlik içine düşen bazı çevreler şahsımı da 28 Şubat süreci ile ilişkilendirmeye çalışmaktadırlar. Yalan ve dolanla haber üreten bu kişiler, biraz araştırsalar, şahsımın 1995-1997 yılları arasında yurtdışında görevli, 1997-1999 yılları arasında da 2. Kolordu Komutanlığı görevinde olduğumu öğrenebilirlerdi. Bizlere asılsız ve haksız iddialara dayanarak ‘darbeci’ damgasını vurmaya çalışanları da, en az, bizlere ‘terörist’ demekten çekinmeyenler kadar tarih lanetle anacaktır” dedi.