Tarihi Ankara Kalesi'nde, Tarihi Kupa

Avrupa'nın iki numaralı kupasında uzanan Halkbank, dev zaferin tadını tarihi Ankara Kalesi'nde çıkardı.

Tarihi Ankara Kalesinde, Tarihi Kupa
04 Mart 2013 Pazartesi 22:10 tarihinde eklendi, 1.089 kez okundu.

 

CEV Kupası'nı müzesine götürmeyi başaran Halkbank, Türkiye ve Ankara'nın gururu oldu. Uzun süredir sporda başarıya aç olan Başkent, takım sporlarındaki ezikliğini başarısızlığını da CEV Kupası ile bir ölçüde giderdi.

Avrupa'nın iki numaralı kupasında uzanan Başkent temsilcisi, dev zaferin tadını tarihi Ankara Kalesi'nde çıkardı. Finalde, voleybolun devi İtalya'nın temsilcisi Andreoli Latina'yı iki maçta da yenerek şampiyonluğa ulaşan Halkbank, CEV Kupası'nı erkeklerde Türkiye'ye ilk kez kazandıran takım olarak, tarihe adını yazdırdı. Kupanın, Halkbank'ın 75, Halkbank Spor Kulübü'nün 30'ncu kuruluş yıldönümünde kazanılması ise ayrı bir sevinç oluşturdu. 
 
TARİHİ MEKANDA TARİHİ KUPA İLK DEFA 
 
Halkbank Kulübü Başkanı Selahattin Süleymanoğlu, Ankara Kalesi'nde yaptığı açıklamada, "Çok mutluyuz, çok huzurluyuz. İnanılmaz bir şeydi, çok çalıştık, iyi organize olduk, emeğimizin karşılığını aldık. Olmasaydı, çok kötü olacaktı, bayağı bozulacaktık, ama gerçekten bu kupa hakkımızdı. Geçen süreçte bütün takımlara baktım, şampiyonluk seviyesinde bir tek biz vardık. Onun için kupa bize yakıştı. Tüm Türkiye'ye armağan olsun" dedi. 
 
"Bu kupa Ankara'ya da uydu" diyen Süleymanoğlu, "Tarihi mekanda, tarihi kupa ilk defa. Hem Ankara hem de Türkiye bu kupayı ilk defa alıyor. Onun için de ayrı bir heyecan ve gurur duyduk" diye konuştu. 
 
ÇOCUKLARIN İNANCI, İYİ MÜCADELE ETMELERİ KUPAYI BİZE GETİRDİ 
 
Halkbank Genel Menajeri Ahmet Kavas, "Dün akşam hayatımın en güzel akşamlarından birini geçirdim" dedi. Herkesin İtalya'daki maçın kolay olacağını zannettiğini, ancak öyle olmadığını kaydeden Kavas, "Ama Türkiye'deki maçın daha da zor olacağını biliyordum. Çocukların inancı, iyi mücadele etmeleri kupayı bize getirdi. Çok kolay olmadı, çok zor maçlar oynadık. Avrupa kupalarında 12 maç oynamışız, 1 mağlubiyet almışız. O da Polonya takımına karşı ilk maçtı. Onları Türkiye'de yendik, altın sette de eledik. Şimdiye kadar mağlup olmadık. İnşallah CEV Kupası'nı aldığımız gibi, Türkiye Kupası'nı ve Türkiye şampiyonluğunu alıp, sezonu 3 kupayla tamamlarız" ifadelerini kullandı. 
 
" Ankara Kalesi'nde bu röportajı yapmak çok güzel" diyen Kavas, şunları söyledi: " Türkiye Voleybol Federasyonu ( Tvf) 1958 yılında kurulmuş. O günden bugüne erkeklerde böyle bir kupa almamıştık. 1997'de Netaş CEV Kupası'nda final oynadı, ama maalesef ikinci oldu. Challenge Kupası'nda Arkas'ın bir Avrupa şampiyonluğu var. Ondan sonra Avrupa'nın ikinci kupasını Türkiye'ye getirdik. Bizden mutlusu yok. Bu kupayı sadece Halkbank adına değil Türk voleybol severleri adına aldık. Herkese hayırlı olsun.

"VOLEYBOLUN 'UEFA KUPASI'NI ALDIK 
 
Halkbank'ın yıldız oyuncusu Emre Batur, "Finale yakışır bir maç oldu. Andreoli Latina takımını da tebrik ediyorum. Çok iyi mücadele ettiler. İtalya'da çok iyi oynamamıza karşın Ankara'da istediğimiz oyunu oynayamadık. Biraz tedirginlik ve heyecan vardı. İlk sette bunu üzerimizden attık. Diğer setlerde durumu toparladık. Seyircilerimiz bize çok destek oldular, hepsine çok teşekkür ediyorum. Bu duyguyu yaşamak güzel bir şey" dedi. 
 
Voleybolun "UEFA kupasını" aldıklarını belirten Batur, "Türk voleybolunda bu heyecanı ilk biz yaşadık. Onun güzelliği de var. İnşallah Şampiyonlar Ligi'nde ve Türkiye Kupası'nda da hedefimizi gerçekleştireceğiz. Daha hedeflerimiz bitmedi, iki kupa daha var hedefimizde, İnşallah onları da alıp, camiamıza hediye edeceğiz" diye konuştu. 
 
"BİZE NASİP OLDUĞU İÇİN ÇOK SEVİNÇLİYİZ "
 
Halkbank takımının başarılı liberosu Nuri Şahin, "Böyle bir şeye tanık olduğumuz için çok mutluyuz. Aslında kupa için çok uğraştık. Tek maçlık bir şey değil, 6 tur geçilerek elde edilmiş bir şey. Türk erkek voleybol tarihi ilk kez böyle bir şeye tanık oldu. Bize nasip olduğu için çok sevinçliyiz" ifadelerini kullandı. 
 
Halkbank'ın genç smaçörlerinden Serhat Coşkun, "Gururluyuz, hem voleybol hem de ülkemiz açısında zor bir şeyi başardığımız için mutluyuz. Herkes çok mücadele etti, herkes çok istedi. Ama voleybolda Avrupa kupaları bizim için hep hüsranla bitiyordu. Sonunda başardık, sevinçliyiz" dedi. 
 
Genç smaçörlerden Sabit Karaağaç ise Türkiye'de bir ilki başardıklarını belirtti. Karaağaç, "Bu 12 kişilik kadroda bulunmak da ayrı bir gurur oldu. Çok çabaladık, sonunda da zafere ulaştık" dedi.

DHA