Tarihi çarşıda yangın

Bursa’da mobilyacı ve perdecilerin bulunduğu Yorgancılar Çarşısı’nda yangın çıktı. 80 işyerinin bulunduğu çarşıda 40 işyerinin tamamen yandığı yangın üç saatte kontrol altına alındı.

Tarihi çarşıda yangın
10 Ekim 2015 Cumartesi 08:42 tarihinde eklendi.
Bursa’da mobilyacı ve perdecilerin bulunduğu Yorgancılar Çarşısı’nda yangın çıktı. 80 işyerinin bulunduğu çarşıda 40 işyerinin tamamen yandığı yangın üç saatte kontrol altına alındı.
 
Merkez Osmangazi ilçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan mobilyacılar ve perdecilerin bulunduğu tarihi Yorgancılar Çarşısı’nda saat 02.00 sıralarında yangın çıktı. Mobilya ve perdelerin tutuşmasıyla birlikte alevler kısa sürede büyüyerek 80 işyerinin bulunduğu çarşıyı sardı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın üç saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alınabildi. 
 
30 İTFAİYE ARACI MÜDAHALE ETTİ
 
Yangına Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer bölgelerinden çağırılan 30 itfaiye aracıyla birlikte 50 itfaiyeci alevlere müdahale ettiler. Bazı itfaiye erleri yoğun dumandan etkilendi.
 
Soğutma çalışmaları devam ederken yapılan incelemelerde 40 dükkanın yandığı diğer işyerlerinin ise kısmen zarar gördüğü tespit edildi. Alevlerin çarşının yan tarafında bulunan Bedesten Çarşısı'na sıçraması itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla engellendi.
 
BAŞKAN VE EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNE GELDİ
 
Yangın devam ederken Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız olay yerine gelerek itfaiye ekiplerinden yangın hakkında bilgi aldılar. Recep Altepe, "İtfaiye ekipleri kısa sürede yangına müdahale ettiler, alevler çarşısın tümüne ve yanda bulunan çarşıya sıçramadan kontrol altına alındı. Bursa 1958 yılında yine büyük çarşı yangını atlatmıştı, hemen o yangın aklımıza geldi. Belediye olarak bölgede bulunan çarşılarda restorasyon yapıyorduk, mobilyacılar çarşısını yenilememiştik, en kısa zamanda bu yaraları sarıp bu bölgede de restore çalışmaları yapacağız" dedi.
 
KUYUMCULAR ÇARSISI POLİS KONTROLÜ ALTINA ALINDI
 
Yangının meydana geldiği bölgede bulunan ve çok sayıda kuyumcunun bulunduğu Kuyumcular Çarşısı yağmalama ihtimaline karşı Çevik Kuvvet polisleri tarafından zincir oluşturularak içeriye giriş ve çıkışlar yasaklandı.
 
ESNAF ÇARŞIYA AKIN ETTİ
 
Yangının duyulmasının ardından çarşıda işyeri bulunan esnaf bölgeye akın etti. Bazı işyeri sahipleri yangının söndürülmesini gözyaşları içinde izlediler. Yangının elektrik kontağı ya da atılan yanmış sigara izmaritinden çıkmış olma ihtimali üzerinde durulurken çıkış sebebi itfaiye ve olay yeri inceleme ekiplerinin yapacağı incelemenin ardından belli olacak.

DHA