Tarihi çocuk mezarını çaldılar

Denizli Pamukkale yolunda yapılan genişletme çalışmaları sırasında ortaya çıkan Roma dönemine ait nekrapol alanındaki pişmiş topraktan yapılmış çocuk mezarı, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çalındı.

Tarihi çocuk mezarını çaldılar
08 Mayıs 2013 Çarşamba 17:12 tarihinde eklendi.

 

Laodikya antik kenti yakınlarında Pamukkale yolunda Korucuk Köprüsü altında yapılan yol genişletme çalışmaları sırasında, Roma dönemine ait mezarlar bulundu.
 
Mezarların olduğu alanda, Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan alınan onayla geçen şubat ayında kurtarma kazısı yapıldı. Yaklaşık 15 gün süren kazılar, geçen ay bitti. Denizli Müze Müdürlüğü'nde görevli arkeologlar, alana çizim yapmak üzere geldiklerinde nekrapolde bulunan mezarlardan birinin yerinde olmadığını fark etti. 2'nci yüzyıldan kalma olduğu düşünülen ve 52 santimetre uzunluğunda 34 santimetre genişliğinde pişmiş topraktan yapılan künk çocuk mezarının, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından çalındığı ortaya çıktı.
 
Çalınan tarihi eser, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde de çalıntı eserler sayfasında yayımlandı. Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, olayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Korkmaz, "Yol genişletme çalışmaları sırasında tarihi mezarlar çıktı. Ardından uzman kişiler tarafından kurtarma kazıları yapıldı. Ortaya çıkan eserler belirlendi. Çıkan eserlerden biri olan künk çocuk mezarını çalmışlar. Biz müdürlük olarak durumu bakanlığa rapor ettik. Umarım en kısa sürede tarihi eser bulunur ve çalan kişi ya da kişiler yakalanır" dedi. 
 
Hırsızlık olayı ile ilgili polis tarafından başlatılan soruşturma sürüyor.

DHA