Tarihi davaya özel uçak !

İŞÇİ Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek ve beraberindeki yaklaşık 200 partili 1915 olaylarına ilişkin AİHM'de yarın görülecek dava için bugün Fransa'nın Strazburg kentine gitti.

Tarihi davaya özel uçak !
27 Ocak 2015 Salı 12:09 tarihinde eklendi.
İŞÇİ Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek ve beraberindeki yaklaşık 200 partili 1915 olaylarına ilişkin AİHM'de yarın görülecek dava için bugün Fransa'nın Strazburg kentine gitti.
 
AİHM büyük dairesinde görülecek dava için yola çıkan İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ve beraberindeki yaklaşık 200 kişi Sabiha Gökçen Havalimanı dış hatlar terminaline geldi. Burada bir basın açıklaması düzenleyen Perinçek, yerleşik haksızlıkların olduğu durumlarda ön yargıların taşlaştığını hatırlatarak, "Ön yargıların taşlaştığı durumlarda adil karar vermek zordur. Ama AİHM'in ikinci dairesi çok cesur bir karar verdi biliyorsunuz 17 Aralık 2013'te. Şimdi büyük daireden aynı kararı bekliyoruz. Bunun için Strazburg'a gidiyoruz. Güveniyoruz çünkü haklıyız. Gerçekler de hukuk da bizim yanımızda. Avrupa'nın büyük özgürlük geleneğine, Fransız özgürlüklerine dayanıyoruz. Onun için çok güzel haberlerle döneceğiz. Milletimizi sevgi ve saygı ile selamlıyoruz" dedi.
 
Görülecek davaya katıan heyette yer alan DSP Genel Başkanı Masum Türker de havalimanında Perinçek ile birlikte gelerek bir açıklamada bulundu. Türker, davanın Türkiye'nin geleceği ile ilgili olduğunu belirterek, şunları söyledi:
 
"Hepimiz biliyoruz ki bu dava Ermeni soykırımı davası değil. Ayrımcılığa uğramış ve arkadan vurulmuş bir dava var ortada. İki taraf da bu konuda büyük zayiat vermiştir ama en büyük zayiatı Osmanlı İmparatorluğu vermiştir. Ne yazık ki öteden beri 3 ayrı noktada din ekseninde Ermenileri kışkırtarak ülkenin geleceğini ipotek altına alınmaya uğraşılıyor. Bu konuda sayın Perinçek'in davası Türkiye adına kotarılmış bir davadır ve aslında bu seyahate Başbakanın ve hatta dışişleri bakanın da eşlik etmesi gerektiğini düşünüyorum."
 
 
Yapılan açıklamaların ardından Perinçek ve beraberindeki yaklaşık 200 kişi, özel bir havayolu şirketinin uçağıyla Strazburg'a hareket etti.
 
3 AY HAPSE MAHKUM OLMUŞTU
 
Perinçek, İsviçre’de 10 yıl önce çıkarılan "Ermeni soykırımının inkârını yasaklayan" yasanın yürürlüğe girmesinden sonra bu ülkeye giderek çeşitli konferanslar vermiş ve Ermeni iddialarını reddeden konuşmaları nedeniyle İsviçre mahkemeleri tarafından 2007 yılında 3 ay hapse mahkûm etmişti. Doğu Perinçek, bu ceza üzerine AİHM'e başvurmuş, AİHM de 2013'te aldığı kararla İsviçre’nin insan hakkı ihlali yaptığına hükmetmişti. Bu karara karşı İsviçre'nin yaptığı temyiz başvurusunu kabul eden Yüksek Mahkeme, davanın Büyük Daire tarafından değerlendirilmesini kararlaştırmıştı.

DHA