Tarihi kilise kültür merkezi oldu

Manisa'nın Kula İlçesi'nde bulunan ve belediye tarafından 2011 yılında restorasyonuna başlanan Meryemana Kilisesi, çalışmaların tamamlanmasının ardından kültür merkezi olarak hizmete girdi.

Tarihi kilise kültür merkezi oldu
05 Eylül 2013 Perşembe 21:41 tarihinde eklendi.
 
Meryemana Kültür Merkezi'nin açılışına AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Kula İlçe Emniyet Müdürü Tarkan Gündoğdu ve vatandaşlar katıldı.

Ak Partili Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, ilçede başlattıkları restorasyon çalışmaları ile kültürel miraslara sahip çıktıklarını belirtip, yıllardır atıl durumda duran Meryemana Kilisesi'nin de bunlardan biri olduğunu söyledi. İki yıl önce restorasyonu tamamlanan kiliseyi kültür merkezine dönüştürdüklerini belirten Başkan Aşkın, şimdi burasının Minyatür Kula sergisine evsahipliği yaptığını kaydetti.
 
Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi de AK Parti Hükümeti olarak restorasyon çalışmalarına büyük önem verdiklerini, bu tür kültürel mirasların gelecek nesillere taşınması adına çalışmaların devam ettiğini söyledi. Kula'nın tarih, kültür ve medeniyetler şehri olduğunu ifade eden Tanrıverdi, Kula'nın köklü tarihine sahip çıkmak ve bu tarihi tüm dünyaya tanıtmak adına Kula-Ankara el ele vererek çalıştıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından açılışa katılanlarla birlikte Ak Partili Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, kurdeleyi kesti. Açılışa katılanlar ültür merkezini gezdi.

DHA