Tarihi kilisede Paskalya ayini

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 19'uncu Yüzyıl'ın başlarında kurulan tarihi Aya Yorgi (Aziz George) Kilisesi'nde, Rus Ortodoks Kilisesi'ne mensup Hıristiyanlar için Paskalya ayini düzenlendi.

Tarihi kilisede Paskalya ayini
20 Nisan 2014 Pazar 14:49 tarihinde eklendi, 1.463 kez okundu.
Alanya'da yaşayan yaklaşık 300 Ortodoks, Hıdır İlyas Mevkii'nde yer alan ve restorasyon hazırlığı yapılan tarihi Aya Yorgi Kilisesi'nde bu sabah düzenlenen ayine katıldı. Yunan Ortodoks Kilisesi'ne bağlı Pisidya Bölgesi Metropoliti Sotirios Trambas'ın yönettiği ayinde, Ortodokslar mum yakarak dua etti. İlahilerin okuduğu ayinin ardından Hıristiyanlar, evlerinde yaptıkları yiyecekleri birlikte yerken, boyadıkları yumurtaları ise birbirine hediye etti. 
 
KİLİSE ÖNÜNDE PASKALYA SOFRASI
 
Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Anjelika Anzhela, Hıristiyanlıkta Hz. İsa'nın ölümü ve ardından dirilişinin kutlandığı Paskalya bayramını, 40 gün oruç tuttuktan sonra düzenlenen ayinle kutladıklarını söyledi. Hazırladıkları yiyecek ve boyadıkları yumurtalarla kilise önünde sofra kurduklarını belirten Anzhela, "Bize bu imkanı sağlayan Alanya Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz. Bu tarihi kilisedeki ayinlere ayda bir kez devam edeceğiz" dedi.

DHA