Tarihi toplantı

Genel Kurul öncesi son kez bir araya gelecek olan Kulüpler Birliği’nde saflar belli olacak

Tarihi toplantı
03 Ocak 2012 Salı 08:57 tarihinde eklendi, 1.043 kez okundu.

 

Birlikten çekilmesi gündemde olan G.Saray ve Trabzon’un da temsilci göndereceği perşembe günkü zirvede herkes eteğindeki taşları dökecek, küme düşmeyi kapsayan 58. maddenin kaderi büyük ölçüde çizilecek.
 
Nefesler tutuldu, geri sayım başladı.. Disiplin Talimatı’nın 58. maddesi için aylardır süren tartışmaların son bulacağı 26 Ocak’taki Genel Kurul öncesi son kez masaya oturacak olan Kulüpler Birliği Vakfı’nda saflar belli olacak. Birlikten çekileceği konuşulan G.Saray ve Trabzonspor’un da temsilci göndereceği zirvede herkesin eteğindeki taşları dökmesi beklenirken ana gündem maddesi küme düşmeyi kapsayan 58. madde olacak.
 
Süper Lig kulüplerinin temsilcilerinin gergin geçmesi beklenen bu zirvede konuyla ilgili olarak son kez görüş bildireceği öğrenilirken, Genel Kurul’da yapılacak oylamanın açık ya da kapalı yapılması da tartışmaya açılacak. Bazı kulüplerin oylamanın açık olması gerektiğini savunduğu belirtilirken, bazılarının ise kapalı yapışmasından yana olduğu öğrenildi.
 
‘BAŞVURU YAPMADILAR’
 
Öte  yandan aynı zamanda Kulüpler Birliği Başkan Vekili de olan Eskişehir Başkanı Halil Ünal, perşembe günkü toplantı öncesi şu ifadeleri kullandı: “Tüm takımların katılması beklediğimiz bu zirvede herkes eteğindeki taşları döker. Masada aile içi meseleleri, Türk futbolunun geleceğini, talepleri mutlaka değerlendiririz.
 
Galatasaray ve Trabzon’un birlikten ayrılacağı konuşulsa da her iki kulüpten de bize gelen resmi bir başvuru yok. Perşembe günü meseleler enine boyuna masaya yatırılıp değerlendirilecek. Biz de konuyu basından takip ediyoruz. Biz birlik olarak hep beraber hareket etmek zorundayız. 18 kulübün de üyesi olduğu bu vakıfta herkesin görüşüne saygı duyuyoruz. Demokrasi var Türkiye’de. Herkes görüşlerini açıkça açıklayabilir. Bunlar büyük camialar. İtiraz etmiyoruz.”
 
‘Genel Kurul’a gerek yok’
 
Beşiktaş Yönetim Kurulu üyesi Orhan Saka’nın da gündeminde Disiplin Talimatı’nın 58. maddesi vardı. Futbol Federasyonu’nun Genel Kurul’a gitmesi gerekmediğini savunan Saka, “58. maddeyi ‘Para cezası, müsabakadan men cezası, puan indirme cezası ve küme düşürme cezası verilebilir’ diye değiştirdiği zaman bu sorun halledilmiş olur diye düşünüyorum.
 
Hiçbir futbol adamı küme düşmenin kalkmasını istemez. G.Saray bunu istemiyor. Yıldırım Demirören de küme düşme kalksın diye istemiyor. Ama derecelendirme yapılmalı.”
 
‘Düşme değil puan silme verilmeli’
 
Sivasspor Başkan Vekili Erdal Sarılar, 58. maddenin değişmesine karşı çıkan Trabzon ile G.Saray’a rest çekti: “Onlar bu birlikten çekilse de biz dağılmayız. Birlik kurulurken zaten G.Saray ve Trabzon yoktu. Kişilerin yaptığı suçlar kişileri bağlar. Bu tip olaylarda kulüplere değil kişilere ceza verilmeli. Kurumları bağlamaz. Bu tip olaylarda kulüplere bizce puan silme cezası verilmeli.
 
Havuz  ayrı Kulüpler Birliği ayrı. Havuz bozulamaz. TFF yayıncı kuruluş ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Bu 5 yıllık süre içerisinde bozulması imkânsız.”
 
‘Küme düşme yüzde 90 kalkar’ (NEDİM TÜRKMEN)
 
Takımın başına Hector Cuper’i getirip büyük sükse yapan Orduspor Başkanı Nedim Türkmen, Kulüpler Birliği’nin 5 Ocak ve 26 Ocak’ta yapacağı kritik toplantılar öncesi ilginç bir tespitte bulundu. Küme düşme cezasının kalkmasını bekleyen başkan, konuyla ilgili olarak “Bu lig 3 büyüklerden ibaret değil. Önemli olan Türk futbolu. UEFA’dan 5 yıl ceza alırsak ne olacak? 58. madde Türk futbolunun geleceği için değişmemeli.
 
Bizim haricimizde G.Saray, Trabzonspor ve Bursaspor açık açık görüşünü dile getirdi. Olağanüstü kongrede benim tahminim % 90 küme düşme kalkar” ifadelerini kullandı.
 
‘Havuz ve Birlik dağılmasın’ (KAZIM YILMAZ)
 
Herkesin merakla beklediği Kulüpler Birliği zirvesi öncesi 58. maddeyle de ilgili olarak konuşan Samsun Başkanı Kazım Yılmaz, şunları söyledi: “Birlikten kuvvet doğar, bu nedenle havuzun dağılmasını istemeyiz. Bütün camialar olarak birlikte hareket edip daha güçlü olmalıyız. Birliğin dağılmasından yana değilim.
 
Gün ola harman ola, önce bakıp görelim. Eğer 58. madde ile ilgili değişiklik yapılacaksa biz de ona göre kararımızı alırız.”
 
‘Birlik bozulursa zarar görürüz’ (SELAMİ DELAN)
 
Manisaspor Asbaşkanı Selami Delan, perşembe günkü tarihi toplantı öncesi gündemdeki soruları yanıtladı. G.Saray ve Trabzonspor’un birlikten ayrılmasının Türk futboluna zarar vereceğinin altını çizen Delan, “Birlik dağılır, havuz bozulursa, özellikle 4 Büyükler dışında kalan kulüpler büyük kayba uğrar” dedi.

Vatan Gazetesi