Tarihin akışını değiştiren adam

Milyonlarca insanın ölümüne neden olan Adolf Hitler’in 4 yaşındayken buzlu sularda can çekiştiği ortaya çıktı

Tarihin akışını değiştiren adam
07 Ocak 2012 Cumartesi 08:41 tarihinde eklendi.

 

OYNARKEN NEHRE DÜŞTÜ 
Almanya’nın Passau şehrinde bulunan bir gazete küpürü, Nazi lideri Adolf Hitler’in yaşamını bir rahibe borçlu olduğunu ortaya koydu. Habere, arşivlerden çıkan Ocak 1894’de ait Donauzeitung Danube gazetesinde rastlandı. İddiaya göre, dondurucu soğukta Inn Nehri kenarında oynayan dört yaşındaki bir erkek çocuğu suya düştü. Boğulmak üzere olan çocuğu ise, yine onun yaşlarında bir arkadaşı kurtardı. Tarihçiler, çocuklardan boğulma tehlikesi atlatanın Hitler, kurtaranın ise rahip Johann Kuehberger olduğunu öne sürüyor.
 
HİKÂYEYİ BABASI ANLATMIŞ
Zira, Max Tremmel isimli bir rahibin babasından dinlediği hikaye ve Hitler’in hayatına ait birçok ayrıntı gibi ipuçları, bu hikayedeki çocuğun Hitler olduğuna işaret ediyor. Tremmel, Hitler’in, hayatını kendisinden iki kuşak önce yaşayan Johann Kuehberger’ün kahramanlığına borçlu olduğunu söylemişti. Bu hikayeyi 1980 yılında babasından öğrendiğini söyleyen Tremmel’in ifadeleri, Alman yazar Anna Elisabeth Rosmus’un 2004’te yayımlanan kitabıyla örtüşmüştü. Rosmus, “Passau Dışında” adlı kitabında Passau’daki herkesin, Hitler’in ev sahibi arkadaşı tarafından kurtarıldığını bildiğini yazmıştı
 
EN KANLI SAVAŞ
100 milyondan fazla askerin yer aldığı 20’nci yüzyılın ve dünya tarihinin en kanlı savaşı boyunca yaklaşık 50 milyonu sivil olmak üzere 62 ila 78 milyon insan hayatını kaybetti. Ölen sivillerden yaklaşık 20 milyonu savaş koşulları yüzünden yaşanan kıtlık ve hastalıktan yaşamını yitirdi. Bunların arasında 5.8 milyon Yahudi soykırıma uğradı. Nazi Soykırımı’nda en fazla kaybı, 3.2 milyon Yahudi’yi kurban veren Polonya yaşadı.

Milliyet