"Tarihin en önemli yerel seçimi"

Ak Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, gelecek yıl yapılacak yerel seçimlerin Cumhuriyet tarihinin en önemli yerel seçimleri olacağını söyledi.

Tarihin en önemli yerel seçimi
06 Ağustos 2013 Salı 18:32 tarihinde eklendi.
 
Antalya'nın Akseki İlçesi'nde, Ömer Duruk Parkı'nda vatandaşlarla bir araya gelen Türel, 2014 yerel seçimlerinden 2 ay sonra ilk defa halkın cumhurbaşkanını seçmek üzere sandık başına gideceğini, 1 yıl sonra da genel seçim olacağını hatırlattı.

Türel, "O yüzden bugüne kadarki yerel seçimler içerisinde demokrasimiz boyunca, Cumhuriyet tarihimiz boyunca bu seçimi en önemli yerel seçim noktasına taşıyor. Son derece büyük sorumluluğumuz var" dedi.
 
GEZİ PARKI OLAYLARI
 
Gezi protestolarıyla başlayan olaylara da değinen Türel, "Osmanlı'dan beri ne zaman kalkınmaya başlasak, ne zaman adeta bir uçağın havalandığı gibi burnunu gökyüzüne kaldırsak hemen birileri, bu ülkenin gelişmesini istemeyenler, bu milletin kalkınmasını refahını istemeyenler engel olmaya çalışıyor. Milleti ve ülkeyi karıştırmaya çalışıyorlar. Bunları defalarca yaşadık" diye konuştu.
 
Türel, "Taksim'de 3-5 tane sökülen ağaçları bahane ederek, milleti sokaklara döktüler. Yazık değil miydi o gençlere, yazık değil miydi o insanlara? Güya basit bir çevre eylemi görüntüsü altında, bütün amaç bu ülkeyi karıştırmaktı" dedi.
 
MİLYONLARCA AĞAÇ DİKİLDİ
 
Çevre eylemi diyenlerin devletin malına, esnafa zarar verdiğini aktaran Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Bu mu çevrecilik? O çevreciyim diye geçinenlerin bu ülkede kaç ağaç diktiğini sormak lazım. Ben Antalya'ya şükürler olsun 1 milyon ağaç diktim. AK Parti iktidarı olarak da 2 milyar 600 milyon ağacı, Türkiye'ye dikmiş bir iktidarız. Çevrecilik lafla olmaz, söylemle olmaz, eylemle olur."
 
DİNSEL, ETNİK, BÖLGESEL MİLLİYETÇİLİĞİ RET
 
Bir vatandaşın sorusu üzerine dinsel, etnik ve bölgesel milliyetçiliği reddettiklerini kaydeden Menderes Türel, şunları dile getirdi:
 
"Bir kere 3 tane kırmızı çizgimiz var, bunu 2001 yılında yani 13 yıl önce söyledik. Biz dinsel milliyetçiliği reddediyoruz, bunun üzerinden siyaset yapmayacağız, Etnik milliyetçilik, kesinlikle defterimizde yazmaz dedik, bunu da reddediyoruz. ve bölgesel milliyetçiliği de reddediyoruz dedik. Bu coğrafyanın bu Anadolu coğrafyasının her köşesinde yaşayan insanların hepsi bizim başımızın tacıdır."
 
'Tek millet, tek vatan, tek bayrak ve tek devlet' dediklerini, bunları kimseye tartıştırmayacaklarını kaydeden Türel, "Allah bize güç verdiği müddetçe, ay yıldızlı bayrağın gölgesinde, Anadolu coğrafyasının her yerinde tek millet, tek devlet olarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.

DHA