Tarihin en pahalı milli takımı

Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde 2014 Dünya Kupası Eleme Grubu'nda mücadele eden (A) Milli Futbol Takımı, tarihindeki en pahalı kadrosuna sahip.

Tarihin en pahalı milli takımı
18 Nisan 2013 Perşembe 13:10 tarihinde eklendi.

 

Son oynanan karşılaşmalarda mücadele eden A Milliler'in toplam bonservis değeri 141 milyon 200 bin Euro olarak belirlendi. Milli Takım'ın en pahalı futbolcusu 24 milyon Euro ile Atletico Madrid'de forma giyen Arda Turan olurken, en ucuz futbolcu ise 1 milyon 500 bin Euro'yla Hamburg'da forma giyen Gökhan Töre oldu. Abdullah Avcı, 2014 Dünya Kupası elemeleri için aday kadroya 10 lejyoner çağırırken, bu sayı milli takım tarihindeki en fazla sayı olarak dikkat çekti. 
 
ABDULLAH AVCI'NIN ÖĞRENCİLERİNİN DEĞERİ 141.2 MİLYON EURO 
 
2014 Dünya Kupası Eleme Grubu'nda finallere kalabilmek için mücadele eden (A) Milli Takım, bünyesinde bulunan isimlerin Avrupa piyasasındaki bonservis değeri ve aday kadroda bulunan lejyoner futbolcu sayısı ile futbol tarihine geçti. Abdullah Avcı'nın son karşılaşmalarda milli takım kadrosuna davet ettiği futbolcuların Avrupa piyasasındaki değeri 141.2 milyon Euro. 'Transfermarkt.com.tr' sitesindeki verilere göre Milli Takım kadrosu içerisinde bonservis bedeli en yüksek futbolcu Atletico Madrid'de forma giyen Arda Turan oldu. Turan için belirtilen 24 milyon Euro'luk bonservis bedeli, İspanya liginde 'en pahalılar listesinde' ilk iki sırayı paylaşan Messi ve Ronaldo gibi yıldızların ardından 26. sırada bulunuyor. Arda Turan, bonservis bedeliyle İngiltere liglerinin 24'üncü, Almanya liglerinin 13'üncü, İtalya liglerinin 8'inci, Fransa liglerinin 6'ncı sırasında bulunan en pahalı futbolcusu oldu. Arda, bonservis bedeli dikkate alındığında birçok ligin en pahalı futbolcusu konumunda yer alıyor. Portekiz, Avusturya, Belçika ve Hollanda liglerinde Arda'nın bonservis bedelinden daha pahalı futbolcu bulunmuyor. 
 
ARDA TURAN MİLLİLERİN EN 'PAHALI' FUTBOLCUSU 24 MİLYON EURO 
 
Abdullah Avcı yönetimindeki (A) Milli Futbol Takımı'nda bulunan diğer futbolcuların bonservis bedelleri ise Milli Takım'ın en pahalı futbolcu kadrosunu oluşturuyor.
 
Türkiye liginde oynayan ve (A) Milli takımda son karşılaşmalarda forma giyen futbolcuların bonservis bedelleri şöyle:
 
Burak Yılmaz 15 milyon Euro. Selçuk İnan 12 milyon Euro. Gökhan Gönül, Mehmet Topal ve Volkan Demirel 8 milyon Euro. Semih Kaya, Egemen Korkmaz, Umut Bulut 6 milyon Euro. Hasan Ali Kaldırım, Caner Erkin, Hamit Altıntop, Onur Kıvrak, Alper Potuk ve Tolga Zengin 5 milyon Euro. Bekir İrtegün, Serdar Aziz, Emre Çolak 4 milyon Euro. Emre Belözoğlu 3.2 milyon Euro. Serdar Kurtuluş 3 milyon Euro. Olcay Şahan ve Aydın Yılmaz İse 2.5 milyon Euro. 
 
Abdullah Avcı, 2014 Dünya Kupası elemeleri için aday kadroya 10 lejyoner futbolcu çağırırken, bu sayı Milli Takım tarihindeki en fazla sayı olarak dikkat çekti. Lejyonerlerin bonservis bedelleri ise şöyle: 
 
Arda Turan 24 milyon Euro. Nuri Şahin 8 milyon Euro. Ömer Toprak ve Tunay Torun 7 milyon Euro, Serdar Sararer, Kerim Frei, Sinan Bolat, Mehmet Ekici ve Mevlüt Erdinç 3 milyon Euro. Gökhan Töre ise 1,5 milyon Euro Euro. 

DHA