Tarık Akan neden film çekmiyor?

Uzun yıllardır ekranda ve beyazperdede görünmeyen Tarık Akan neden film çekmediğini açıkladı

04 Nisan 2012 Çarşamba 12:34 tarihinde eklendi, 1.920 kez okundu.

 

Türk sinemasının önemli aktörlerinden biri olan Tarık Akan, uzun yıllardır sinemadan ve televizyondan elini çekti. En son üç yıl önce Şerif Sezer'le kamera karşısına geçtiği 'Deli Deli Olma' filminde yer alan aktör, iyi bir senaryo okumamaktan şikayetçi oldu. Akan, piyasadan çekilmesinin nedenini ise şöyle açıkladı: "Öncelikle önüme içinde yer almak isteyeceğim güzel bir proje gelmedi. Gelen senaryolarda beni tatmin etmedi. Yüreğimi hoplatan, beynimi yerinden fırlatan bir iş gelseydi, elbette oynardım. Para önemli değil."
 
FİLM BİTMEDİ MORALİM BOZULDU
Bugün'ün haberine göre; üzerinde yılların yorgunluğu olduğunu söyleyen Akan, senaryosunu yazdığı bir filmin çekimlerinin de yarım kaldığını söyledi. Akan, "Oyuncu yerine yönetmen olarak bir projenin içinde yer almak istedim. Bu yüzden de 4 yıldır üzerinde çalıştığım senaryoyu filmleştirmek için çalışmaya başladım. Filmin müzikleri Fazıl Say'a aitti. Filmin jeneriği ve finalini çektim. Ancak maddi konularda bir sıkıntı oldu, Kültür Bakanlığı'ndan yardım alamadık. Film o şekilde kaldı. Bu da benim moralimi bozdu" dedi.
 
KADİR İNANIR'LA KÜS DEĞİLİZ
30 yıldır bilinmeyen bir sebepten Kadir İnanır'la küs olduğuna dair haberleri çıkan Tarık Akan, iki büyük ameliyat geçiren yakın dostunun ziyaretine gittiğini açıkladı. İnanır'ın sağlığına kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirten Akan "Taş gibiyim benim DE hiçbir şeyim yok" dedi.