Tarkan ölü bedenleri gezdi

Türk pop müziği sanatçısı Tarkan, ''Body Worlds/ Orjinal Vücut Dünyası-Yaşam Döngüsü'' sergisini gezdi.

Tarkan ölü bedenleri gezdi
15 Ocak 2011 Cumartesi 10:56 tarihinde eklendi, 3.642 kez okundu.

 

Türk pop müziği sanatçısı Tarkan, Alman bilim adamı ve anatomist Dr. Gunter Von Hagens'in "plastinasyon" yöntemiyle çürümez hale getirerek hazırladığı "Body Worlds/ Orjinal Vücut Dünyası-Yaşam Döngüsü" sergisini gezdi. 
    
Tophane'deki Antrepo 3'te Thepartners ile serginin bilimsel ve tıbbi danışmanlığını yapan İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Beşkenti etkinlikleri kapsamında açılan "Body Worlds/ Orjinal Vücut Dünyası-Yaşam Döngüsü" sergisini gezen Tarkan'a, serginin Türkiye Temsilcisi Fırat Kasapoğlu, bilgi vererek, ünlü sanatçının sergideki plastinatlara ilişkin sorularını yanıtladı. 
    
Kasapoğlu, ayrıca, Dr. Hagens'in Almanya'da açtığı Plastinasyon Enstitüsü ve diğer Body Worlds sergileriyle ilgili de Tarkan'a bilgi aktardı. 
    
Tarkan, sergiyi gezdikten sonra yaptığı açıklamada, Body Worlds'un inanılmaz bir sergi olduğunu belirterek, "Bedenimizi ne kadar az tanıyormuşuz, bunu anladım bu sergide, çok etkilendim. Bu sergi için inanılmaz bir emek verilmiş, yıllar süren çalışmalar sonucunda gerçekleştirilmiş" dedi. 
    
Sanatçı Tarkan, serginin 27 Mart tarihine kadar açık olacağını ve herkesin mutlaka gelip görmesi gerektiğini dile getirdi. 
     
-BODY WORLDS- 
     
İnsan vücudunun zarif formunu keşfedip, stres altında ve hastalık zamanında nasıl kırılgan olduğunu ve sağlıklıyken de nasıl müthiş bir güce ulaştığını gösteren sergi, bugüne kadar Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika olmak üzere 60'tan fazla ülkede 30 milyondan fazla ziyaretçiye ulaştı. 
    
Sergi, doğum öncesi gelişim ve bebeklikten, çocukluk ve ergenliğe, yetişkinliğe ve yaşlılığa kadar, insan yaşam döngüsü ve yaşlanmanın özel bir sunumunu kapsıyor. 
    
Temel amacı sağlık eğitimi olan ve insanın kendiyle karşı karşıya kalmasını sağlayan unutulmaz bir deneyimi ortaya koyan Body Worlds, vücutlarını bağışlayan kişilerin bedenlerinin ve iç organlarının halka sunulduğu tek insan anatomisi sergisi niteliğini taşıyor.