Tarla çapalama kavgası can aldı

KONYA’da 61 yaşındaki Mustafa Acar, bağ evinin yanındaki boş araziyi tarla olarak kullanmak için çapalamasına tepki gösteren 63 yaşındaki Hasan

Tarla çapalama kavgası can aldı
27 Temmuz 2016 Çarşamba 16:58 tarihinde eklendi, 1.017 kez okundu.
KONYA’da 61 yaşındaki Mustafa Acar, bağ evinin yanındaki boş araziyi tarla olarak kullanmak için çapalamasına tepki gösteren 63 yaşındaki Hasan Eroğlu ve oğlu 40 yaşındaki Mehmet Ali Eroğlu’nu av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Polisi arayıp teslim olan Acar, kendisini görüntüleyen basın mensuplarını görünce koluna giren polislere "Kafamızı eğelim mi?" diye sorması dikkat çekti.
 
Olay, bugün saat 09.30 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Tatköy Mahallesi’nde meydana geldi. Mustafa Acar, bağ evinin yanında bulunan boş araziyi tarla olarak kullanmak için birkaç gün boyunca çapaladı. Yayladaki su tankının kullanımı nedeniyle aralarında daha önceden husumet bulunan Hasan Eroğlu da bugün oğlu Mehmet Ali Eroğlu ile Acar'ın bağ evinin bulunduğu bölgeye koyunları otlatmaya gitti. Eskiden köy olan Tatköy'deki bazı arazilerin kadastro işlemleri sırasında köyün bilirkişiliğini yapan Hasan Eroğlu, Acar'a, çapa yaptığı alanın hazine arazisi olduğunu belirtip tepki gösterdi. Acar ve Eroğlu arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Acar, bağ evinden aldığı 2 av tüfeğiyle tartışma sırasında kendisine hakaret ettiğini ileri sürdüğü Hasan Eroğlu ve oğlu Mehmet Ali Eroğlu'nun üzerine ateş açtı. Silah sesleri üzerine olay yerine giden mahalle sakinleri Hasan Eroğlu ve oğlu Mehmet Ali’yi özel otomobilleriyle Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürdü. Baba-oğul burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
 
Mustafa Acar, olayın ardından sonra polisi arayarak, "2 kişiyi vurdum gelin beni alın" dedi. Acar, olay yerinde polislere teslim oldu. Kendisini görüntüleyen basın mensuplarını fark eden Acar, koluna giren polislere, "Kafamızı eğelim mi?" diye sordu. Acar, gazetecilere, "İyi çek ağabey. Tarla da söz meselesi. Bana hakaret etti. 'Bu tarlayı süremezsin' dedi. Bu adam tarla köy bilirkişisi" dedi. 

DHA