Tarsus, EMITT'te tanıtılıyor

Mersin'in Tarsus ilçesi, Türkiye'nin en büyük turizm fuarlarından olan 17.Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT'te tanıtıldı.

Tarsus, EMITTte tanıtılıyor
24 Ocak 2013 Perşembe 19:22 tarihinde eklendi.

 

 
Dünyanın 5′inci büyük turizm fuarı konumuna ulaşan EMITT'e Tarsus Belediyesi tarafından açılan stant, ilgi görüyor. İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar alanında 24-27 Ocak 2013 tarihlerinde gerçekleşen olan 17. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda Tarsus 3 nolu salonda yer alıyor. Standa gelen konuklara kenti tanıtıcı kitaplar ve broşürlerin yanında şalgam, cezerye ve helva ikram ediliyor.
 
Tarsus'a özgü yiyecek ve içeceklerin sergilendiği ve yöresel kıyafetlerinde yer aldığı fuarda, Tarsus standı ziyaretçi akınına uğrarken, kentin tanıtılmasında önemli rol üstlendiği görüldü.
Türkiye'nin en büyük fuarında Tarsus'u tanıtmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kentin tanıtılması noktasında üzerlerine düşen görevi yaptıklarını söyledi.Turizm fuarının Tarsus açısından çok olumlu geçtiğini söyleyen Başkan Kocamaz, "Bu tür fuarlarda kentlerin tanıtımı çok önemli oluyor.Tarsus, Türkiye'nin en eski kentlerinden birisi. Dolayısıyla dillerin, dinlerin ve medeniyetlerin buluşma noktası Çukurova'nın başkenti, ipekyolu üzerinde Anadolu'ya açılan Gülek Boğazı'nın sınırları içerisinde bulunduğu Adana ile Mersin'in ortasında ama onlardan çok daha eski, çok daha kültür değerlerine sahip önemli bir kent." dedi.
 
Standı Samsun Vali Hüseyin Aksoy, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İstanbul Tarsuslular Derneği Başkanı Orhan Ekinci ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret ederek Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'la sohbet etti.

CİHAN