Tarsus üniversite istiyor

Mersin’in Tarsus ilçesine devlet üniversitesi kurulması ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Üniversite için gerekli arazinin mevcut olduğu, Tarsusluların ve kurumların üniversitenin ihtiyaçlarını karşılamaya hazır olduğu belirtildi.

Tarsus üniversite istiyor
20 Eylül 2013 Cuma 17:16 tarihinde eklendi.

Güner Baykal Toplantı Salonu'nda bir araya gelen Tarsus Üniversitesi Girişimi yürütme kurulu üyeleri, hazırlık çalışmalarını tek tek ele aldı.

Toplantıya katılan Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ticaret Odası Başkanı Ruhi Koçak, Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Kent Konseyi Başkanı Ali Cerrahoğlu, Güç Birliği Vakfı Başkanı Fuat Togo ve Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, Tarsus’a bir devlet üniversitesi kurulması noktasında birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

Üniversite dosyasının son durumunu barkovizyon ile inceleyen heyet, kurulması düşünülen fakülteler ve gerekçeleri, sivil toplum örgütlerinin, kurumların, basının ve Tarsus halkının maddi ve manevi katkılarını masaya yatırdı. Üniversite için gereken arazi ile ilgili seçenekleri de değerlendiren heyet, üniversite için gerekli arazinin fazlasıyla mevcut olduğu, Tarsusluların ve kurumların üniversitenin ihtiyaçlarını karşılamaya hazır olduğu konusunda hemfikir olduklarını ifade ettiler. Toplantı sonunda şu kararlar alındı:

"Yerleşimi Tarsus’ta olmak üzere Mersin iline ikinci bir devlet üniversitesi kurulabilmesi için Tarsus’un tüm kurumları ve halkın tamamında büyük bir istek ve kararlılık mevcuttur. Üniversite hazırlık dosyası tamamlanmıştır. Bu konuda görüş farkı gözetmeksizin tüm ilgililerin işbirliği tamdır. Yapılan hazırlıkları, Tarsus halkının bu konudaki isteğini ve heyecanını anlatmak ve desteğini almak üzere Ekonomi Bakanımız Mersin Milletvekili Sayın Zafer Çağlayan Tarsus’a davet edilecektir. Bakanımızın desteğiyle ve hep birlikte konunun hükümet gündemine ve Meclis'e getirilerek gerekli kanunun çıkmasının sağlanması tüm Tarsusluların en büyük dileğidir."


CİHAN