Taşeron güvenlikçilerden ikinci eylem

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne taşeron firma üzerinden hizmet veren özel güvenlik görevlileri, 3 aydır ücretlerini alamadıklarını söyleyerek ikinci kez eylem yaptı.

Taşeron güvenlikçilerden ikinci eylem
13 Eylül 2013 Cuma 18:29 tarihinde eklendi, 1.028 kez okundu.
Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 100 özel güvenlik görevlisi, 'Özel güvenlik özlük hakkı istiyor', 'Taşeron işçiler haklarını arıyor', 'Sizi biz koruyoruz, bizim hakkımızı kim koruyacak' yazılı dövizlerle bir süre slogan attı.
 
Daha sonra özel güvenlik görevlileri adına basın açıklamasını okuyan Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası avukatı Fırat Kılıç, yeni bir iş sahası olarak oluşturulan taşeron sisteminin devletin kanayan bir yarası haline geldiğini söyledi.
 
En son Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan özel güvenlik görevlilerinin ücretlerinde 'tasarruf' adı altında yüzde 15 kesinti yapıldığını aktaran Kılıç, "Şimdi ise Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan yaklaşık 500 özel güvenlik görevlisinin ücretleri 3 aydır düzenli ve tam olarak yatırılmıyor. Biz hakkımızı istiyoruz. Bu mağduriyetin kaldırılması için herkes elini taşın altına koymalıdır" dedi.
 
Basın açıklaması yapıldığı sırada Büyükşehir Belediyesi'nin girişindeki merdivenlere oturarak yanlarındaki getirdikleri ekmekleri bölüşen güvenlik görevlileri ise "Bizi bu ekmeğe mahkum edenler utansın" dedi. Grup eylemin ardından dağıldı.

DHA