Taşeron işçilerden yarı çıplak eylem

Yol İş Sendikası üyesi işçiler, Bursa'da sağanak yağmur altında yarı çıplak yürüyüş yaparak hükümeti protesto etti.

Taşeron işçilerden yarı çıplak eylem
23 Ocak 2014 Perşembe 19:40 tarihinde eklendi.


Şehreküstü Meydanı'nda toplanan işçiler, yağmura rağmen üstlerini çıkartarak yürüyüşe geçti. Kent Meydanı'na kadar yürüyen işçiler, burada yağmur altında halay çekti.

İşçiler adına açıklama yapan Yol İş Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Muharrem Yıldız, işten çıkartılan 9 bin işçinin açtıkları davayı kazandığını ve davanın Yargıtay'ca da onaylandığını hatırlattı.

Buna göre işlerine geri alınması gereken işçilerin oyalandığını ve hiçbir gerekçe gösterilmeden işlerine geri alınmadığını belirten Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, 'paralel yapı' sözleri ile eleştirdi. Yılmaz, "Ey başbakan, aylardır paralel devletten bahsediyorsun, paralel devletin başı senin yanındaki çalışma bakanını ta kendisidir. arkasındaki güç de sermayedir." dedi.

KAR MASKESİ İLE YARI ÇIPLAK AÇIKLAMA

Yüzüne siyah kar maskesi takan Yılmaz, şöyle konuştu: "Bu maske ile şu mesajı vermek istiyorum. Buradan başbakana sesleniyorum. Türk iş bu güne kadar tüm eylemlerini, hak aramalarını demokratik zeminlerde yaptı. Ama bu asla bizim uysal koyun olduğumuz anlamına gelmesin.

Biz kimsenin huzurunu kaçırmadan, demokratik hakkımız olan Yargıtay'ca onaylanan bu kadroları ver. Eğer vermezsen, biz bugüne kadar yaptığımız bu demokratik eylemlerden vazgeçip, gayri meşru, demokratik olmayan eylemleri de yapmayı biliriz. Bunu bilin. Ya bize bu kadroları vereceksiniz yada biz 30 Mart'ta Türkiye'nin dört bir yanında sandıkta sizi cayır cayır yakmayı da biliriz."

"GEREKİRSE ANKARA'YA YÜRÜYECEĞİZ"

Yılmaz, şöyle devam etti: "Biz hiçbir düzenlemeyi kabul etmiyoruz. Biz 10 yıldır yaygınlaştırdığınız taşeron yasasını reddediyoruz. İşçilerden destek bulamayacaksınız. Balıkesir'den başladık, Çanakkale'den, Bandırma'dan, bugün buradayız. Yarın Bilecik'teyiz, isterse dolu yağsın devam edeceğiz. Gerekirse Ankara'ya Türkiye'nin dört bir yanından yürüyerek gideceğiz, orada eylemlerimize devam edeceğiz."


CİHAN