Taşeron işçileri hükümeti protesto etti

Karayolları'nda taşeron işçi olarak çalışan bir grup, alamadıkları kadro sebebiyle Kütahya'da üstsüz eylem yaparak hükümeti protesto etti.

Taşeron işçileri hükümeti protesto etti
14 Şubat 2014 Cuma 20:36 tarihinde eklendi.


Karayolları Genel Müdürlüğü Bursa Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 145. Kütahya Şubesi'nde taşeron olarak çalışan bir grup işçi, alamadıkları kadro için Kütahya'da üstsüz eylem yaptı.

Grup adına konuşan Yol-İş Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Muharrem Yıldız, “Yargıtay'ca onaylanmış kararlar olmasına rağmen iki yıldır kapısını çalmadığımız yetkili kalmadı. Yargının verdiği karar doğrudur. Siz kadroyu kazandınız. Ancak bunu vermemek için de her türlü yola başvuruyorlar. İki yıldır bu haklı mücadelemiz devam etmektedir.” dedi.

"SESİMİZİ DUYURACAĞIZ"

Türk-İş tarafından Ankara Sıhhiye Meydanı'ndaki eyleme Kütahya’da bulunan yol işçileri ile birlikte katılacaklarının altını çizen Şube Başkanı Muharrem Yıldız, “Türkiye Yol İş Sendikası Başkanlar Kurulu'nun 15 Aralık’ta almış olduğu eylem kararlarını 15 Ocak'ta Balıkesir’den başlattık.

Bu hafta Türk-iş’in cumartesi günü Sıhhiye Meydanı'nda köleleştirilmeye, taşeronlaşmaya hayır mitingine bugün Kütahya’dan bize katılan arkadaşlarımızı alıp, yarın Türk-iş’in düzenlediği mitingde çalışma bakanı olan Faruk Çelik'e bir daha duyuracak.” şeklinde konuştu.

Yıldız, kadro alamamaları durumunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e haklarını helal etmeyeceklerini belirterek, “Ey Faruk, bizim anamızın ak sütü gibi helal olan kadrolarımızı eğer vermezsen sana asla hakkımızı helal etmeyeceğiz. Senin de burnundan fitil fitil getireceğiz. Bunu bil.” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından kara yolu işçileri ‘İş ekmek yoksa barış da yok, taşeron işçisi yalnız değildir, taşeron işçisi köle değildir, susma sustukça sıra sana gelecek’ sloganları atarak, olaysız bir şekilde dağıldı.


CİHAN