Taşıdığı dövizle ilgi odağı oldu

Adana'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarına, 'emekçiyim, lezbiyenim, 8 Mart benim' pankartı taşıyan İnsan Hakları Derneği (İHD) eski şube başkanı Mehmet Dağdağan damgasını vurdu.

Taşıdığı dövizle ilgi odağı oldu
08 Mart 2013 Cuma 21:34 tarihinde eklendi.

 

 Yürüyüş yapan platform üyesi kadınların arasında slogan atan Dağdağan, "Yürüyüşe destek için geldim, ama yer bulamadım. Bu kadınlar sahip çıktı, elime de bu dövizi tutuşturdular" dedi.
 
KESK, ÖDP, ESP, ÇYDD'nin destek verdiği 8 Mart Kadınlar Günü Platformu üyeleri, hava karardıktan sonra Beşocak Meydanı'nda bir araya geldi. Meşaleli olarak gerçekleşmesi planlanmasına rağmen yürüyüş karanlıkta başladı. Türkçe ve Kürtçe olarak hazırlanmış pankartın arkasında toplanan yaklaşık 100 kadın, erkek egemenliğini ve kadına şiddeti protesto ederek yürüyüşe geçti. Sivil polislerin gözetiminde harekete geçen kadınlar, Çakmak Caddesi ve Atatürk Bulvarı'nı kullanarak Atatürk Parkı'na kadar yürüdü.
 
Dünya Kadınlar Günü olması nedeniyle erkeklerin uzak durmayı tercih ettiği yürüyüş sırasında, grupla birlikte hareket eden İHD Adana Eski Şube Başkanı Mehmet Dağdağan dikkat çekti. Kadınlarla birlikte slogan atıp, elindeki 'emekçiyim, lezbiyenim, 8 Mart benim' yazılı dövizi sallayan Dağdağan, bir anda basının ilgi odağı haline geldi.
 
Taşıdığı dövizi bir an olsun elinden indirmeyen Dağdağan gazetecilerin sorularına, "Ben de bir emekçiyim. Yıllarca emek için mücadele ettim. Bu gün de kadınlar gününde emekçi kadınlara destek vermek için geldim. Kendime yer bulamadım, bu kadınlar sahip çıktı, elime dövizi tutuşturdular" diye konuştu.
 
Atatürk Parkı'ndaki basın açıklamasının ardından halaylar çeken kadınlar olaysız şekilde dağıldı.

DHA