Taşlanan AK Partili aday: Korkmuyorum

Esnaf ziyareti sırasında bir grubun taşlı saldırına uğrayan AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar, açıklamalarda bulundu.

Taşlanan AK Partili aday: Korkmuyorum
22 Ocak 2014 Çarşamba 21:02 tarihinde eklendi.
AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar, "Allah şahittir ki korkmuyorum" dedi.
 
Esnaf ziyareti sırasında BDP'li bir grubun taşlı saldırısına uğrayan Gülaçar, AK Parti İpekyolu ilçe Başkanlığı binasında partililerle bir araya geldikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.
 
Konuşmasına Kur'an-ı Kerim'den bir ayet okuyarak başlayan Gülaçar, yola çıkarken 'barış içerisinde bir yarış istiyoruz' dediklerini hatırlattı.
 
Van'ın 1 milyon 50 bin nüfusuyla büyük bir şehir olduğunu ve kentin hizmete ihtiyaç duyduğunu anlatan Gülaçar, 5 yıl boyunca hizmet üretmemiş insanların, korkuyla, baskıyla, şiddetle halkı manipüle etmeye çalıştığını dile getirdi.
 
Halkın her şeyi farkında olduğunu aktaran Gülaçar, şöyle devam etti: 
 
''Biz Sanat Sokağı'ndaki esnafımızı ziyaret ederken bir provokasyon olduğunu düşündük. Maraş Caddesi'nde Allah aşkına taş mı var? Bir anda taşlı saldırıya uğradık... Bu şehirde yaşayan esnafımız 'huzur, kardeşlik, barış' diyor.
 
Van halkına, Türkiye halkına bir daha sesleniyorum, şu an bir mağduriyetimiz var. Taşlandık hem de acımasızca taşlandık. Esnaf kardeşimiz bizi bağırlarına basarken birkaç provokatör bizi halkımızla, halkımızı sindirme adına bir eylemde bulundular.
 
Kendi adıma söylüyorum. Allah şahittir korkmuyorum. Ama bu davaya gönül vermiş AK Parti'nin 11 yıllık hizmetlerine birebir şahit olmuş şu teşkilatımız varya Vallahi onlar da geri atmıyorlar. Nerede kalmışsak oradan yola devam ediyoruz.
 
"BÜTÜN TEŞKİLATIM TAŞLANDI" 
 
AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras ise AK Parti'ye gösterilen teveccühten birilerinin rahatsız olduğunu ifade ederek, "Bütün teşkilatım taşlandı. Darp edildi. Büyükşehir belediye başkan adayımıza yönelik ciddi saldırılar oldu. Demokrat olacağınızı söyleyeceksiniz, adını barış bırakacaksınız ama AK Parti'lilerin Sanat Sokağı'nda gezmesine müsade etmeyeceksiniz. Biz sadece ve sadece Allah'tan korkuyoruz. Bir canım varsa bu uğurda feda etmeye hazırım" ifadelerini kullandı.

DHA