Tatilciye Bamtur şoku

Tanınmış tur şirketlerinden Bamtur, bayram öncesi turları iptal etti. Hızlı büyümek için borca girdiği belirtilen şirketin sahibi Bertan Aner, “İflas etmedik. İşimizin başındayız” dedi

Tatilciye Bamtur şoku
02 Kasım 2011 Çarşamba 10:01 tarihinde eklendi, 1.868 kez okundu.

 

Kurban Bayramı öncesinde yurtiçi ve yurtdışı tur operatörü Bamtur tüm turları durdurdu. Bamtur’dan tatil alan yaklaşık 2 bin kişi paralarının akıbetini merak ediyor. 10 senedir piyasada faaliyet gösteren Bamtur sektöre acenta olarak girdi. Son 4 yıldır kendi turlarını satıyorlardı. Bamtur’un ayrıca Zertur isminde bir alt markası da bulunuyor.
 
Bamtur’un sahibi Bertan Aner, iflasın söz konusu olmadığını belirterek, “İflas etmedik ofisimizde çalışıyoruz. Biz 100 milyon lira ciro yapan bir firmayız. İptal ettiğimiz tüm turlarda ödemeleri de yapacağız” dedi.
Piyasada çok borcu olduklarına ilişkin söylentiye Aner, “Borcumuz var. Ama hepsini ödeyeceğiz.

Faaliyetlerimize devam ediyoruz. Satışlarımız devam edecek” şeklinde konuştu. Bamtur’un son iki yılda hızlı büyümek için çok fazla borca girdiği öğrenildi. Sektör yetkililerinden alınan bilgiye göre, şirket geçen yıl Mısır’daki operasyonunda büyük bir para kaybetti. Mayıs ayında ise 10 milyon euro’luk risk alarak vizesiz Yunan Adaları turları yaptılar. Bu turlardan da zarar edildiği öğrenildi.
 
Bir yetkili, “Çok fazla borçlandılar. Borçları ödeyebilmek için çok tur satmaları gerekiyordu bunun için fiyat kırdılar. Yanlış fiyat politikasıyla bindikleri dalı kestiler” dedi.
 
Ulusoy: Sigortasını yaptıran parasını alır
 
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy müşterilerden gelen şikâyetler üzerine harekete geçtiklerini belirterek, “Basını ilan girmemeleri için uyardık” dedi.
Ulusoy, “Tatil alıp sigortasını yaptırmış olanlar paralarını sigorta şirketinden alabilirler. Bamtur ERV sigorta ile çalışıyordu” diye konuştu. Bamtur’un sektördeki küçük şirketlerinden biri olduğunu söyleyen Ulusoy, “Yılda en fazla 75 bin kişiyi seyahate götürüyorlardı” dedi.