Tatile gelen Norveçli aile müslüman oldu

Muğla'nın Marmaris İlçesi’ne tatile gelen Norveçli bir aile, camide dinledikleri Kuran'dan etkilenerek Müslüman oldu. Daha önce herhangi bir dine inanmadıkları belirtilen aile için Muğla’da tören düzenlendi.

Tatile gelen Norveçli aile müslüman oldu
10 Temmuz 2013 Çarşamba 18:24 tarihinde eklendi.
 
Norveç’in Fredrikstad kentinde yaşayan Linda Wastrup Nyman (34) ile Frode Sigvartsen Nyman (31) çifti, çocukları Tuva Nyman (9), Mathies Nyman (9) ve Frida Nyman (6) ile tatil için bir süre önce Marmaris'e geldi. İlçede gezintiye çıkan aile Merkez Camii'nin avlusuna girdi.

Aile burada okunan Kuran'dan etkilenerek caminin içine de girdi. Yaklaşık 20 dakika boyunca müezzin Hamdullah Durdu'yu gözyaşları içinde dinleyen aile, Durdu’dan, kendilerine İslamiyet'i anlatmasını istedi. 
 
Müslüman olmaya camide karar verdiklerini belirten Linda Wastrup Nyman, “O kadar güzel okuyordu ki kendimizi caminin içinde bulduk. Ailece oturarak 20 dakika boyunca sadece dinledik ve gözlerimizden yaşlar akmaya başladı.

Dinledikçe üzerimden bir ağırlığın kalktığını hissettim. Adeta hafifledim ve huzur buldum. Kendimi gerçekten çok özgür hissettim. İslamiyeti seçtiğim için çok mutluyum” dedi.
 
Nyman çiftinin gözyaşları içinde yanına geldiğini aktaran müezzin Hamdullah Durdu, “Kuran okuduğum esnada ailenin dinlediğine şahit oldum. Çift gözyaşları içindeydi, ellerini açıp dua ettiklerini gördüm. Belki de neye dua ettiklerini bilmiyorlardı.

Eşiyle sarılıp ağladıklarına şahit oldum. Sonra bize gelerek ateist olduklarını ifade ettiler. Okunan Kuran’ı Kerim'den etkilenerek İslam dinini tercih ettiklerini söylediler” diye konuştu.
 
İhtida merasiminin ardından Linda Wastrup Nyman 'Ayşe', Frode Andre Sigvartsen Nyman 'Ali', Mathies Nyman 'Ayhan', Tuva Nyman 'Esma', Frida Nyman ise 'Elif' adlarını aldı. Norveçli aileye, Müftü Yardımcısı Hüseyin Küçükoğlu tarafından Kuran’ı Kerim hediye edildi.

DHA