Tatlıses'e suikast anı kamerada

İbrahim Tatlıses'in vurulma anının görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerasındaki görüntüler saldırının profesyonelce planlandığını gösteriyor

15 Mart 2011 Salı 08:12 tarihinde eklendi, 3.225 kez okundu.

 


 
Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, Maslak'taki Beyaz TV stüdyolarında İbo Şov programının çekimleri bittikten sonra asistanı ile plazadan çıkıyor.
 
Hürriyet gazetesinin ulaştığı kamera görüntülerinde, Nurol Plaza'dan asistanı Buket Çakıcı ile ayrılan Tatlıses iki hayranı ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra saat 00.15'te Mercedes'in ön koltuğuna, şoförünün yanına oturuyor. Korumaları da arkasındaki Fiat Doblo ile hareket ediyorlar.
 
Saat tam 00.16'da Fiat Linea gri otomobil Tatlıses'in aracının önünden geçerken yavaşlıyor ve Kalaşnikof tüfekle ateş açılıyor.
 
Saldırganlar Büyükdere Caddesi'ne kaçarken Tatlıses'in şoförü de gaza basıp hastanenin yolunu tutuyor.
 
İlk belirlemelere göre saldırı anında Kalaşnikof'la 11 kez ateş edildi. Tatlıses ve Çakıcı, ilk olarak Özel Levent Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılar, buradan ambulansla Maslak Acıbadem Hastanesi'ne sevk edildi.
 
Acıbadem Hastanesi'nde ameliyata alınan İbrahim Tatlıses ve Buket Çakıcı'nın durumları ağır.
 
Tatlıses, ilk ameliyatın ardından kısa bir süre sonra iki kez daha ameliyat edildi. Üçüncü kez ameliyat edilen şarkıcı yeniden yoğun bakıma alındı. Doktoru, bugün sabah yapılacak kontrollerden sonra ne zaman uyandırılacağının kararlaştırılacağını açıkladı.
 
HÜSEYİN TATLI: ARTIK PLAKLARDAN DİNLENECEK
Yaşananlara tanıklık eden Beyaz TV İstanbul Temsilcisi Sedat Yazıcıoğlu, NTV canlı yayınında çarpıcı bir ayrıntıyı aktardı:
 
"12.00'ye 20 kala gibi İbo Show'un yayını bitti, 10 kala da dışarı çıktı. Kameraman arkadaşların aktardıklarına göre 5-6 el silah sesi duyuyorlar, birisi havaya ateş ediyor diye düşünüyorlar. Maslak'taki Efendy Center'dan ana caddeye 20-30 metrelik bir yol var.
 
Ana caddeye çıkmak için tam köşede durduğu anda beyaz bir Laguna'nın içindeki 3 kişi, ağır makineli silahlarla saldırıyı gerçekleştiriyorlar.
 
Bir ayrıntı daha var, ne kadar doğru bilmiyorum. Tam çıkış anında bir genç Tatlıses'in yanına yaklaşıp fotoğraf çektirmek istiyor. Tatlıses'in çıkışını o genç yavaşlatıyor. Organize bir şey de olabilir, şu an bilemiyoruz.
 
Polis güvenlik kameralarını topladı, şu an araştırılıyor.
 
İbrahim Bey yayında çok neşeliydi, Harran'dan gelen 23 öğrenci vardı. Hemşehrisi olan öğrencilerle sohbet etti.

Hürriyet