Tatlıses'ten barış çağrısı

Ünlü şarkıcı 2013 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenden bir fotoğraf paylaşıp altına şunları yazdı:

Tatlısesten barış çağrısı
31 Temmuz 2015 Cuma 12:54 tarihinde eklendi.
Ünlü şarkıcı 2013 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenden bir fotoğraf paylaşıp altına şunları yazdı:
 
'Hele bu resme iyi bakın; yüzümüzde güller açıyor, bu resme bakan merhamete gelir be! Şimdi soruyorum biz Diyarbakır'a niçin geldik? Süreci çözelim; barışa gayret edelim diye. Şivan yasaklıydı, gelmezdi. Ama adam her şeyi göze alarak Irak'tan kalktı geldi. Benim durumumu zaten biliyorsunuz, kalabalığa rahatsızlığımdan dolayı, her yanım kasım kasım kasılıyor. Bende hiç bir şeyi gözetmeden kalkıp geldim. İnanıyorum ki; cumhurbaşkanımız barışı yürekten istediği için bizleri Diyarbakır'da topladı. Sayın Barzani’de Irak'tan gelmedi mi? Ee sonuç sıfır, elde var sıfır. Tekrar bizleri çözüm süreci ve barıştan başka ne birleştirebilir? Benim bildiğim barışa giden yolun üstünde hiçbir şey olmamalı amma 'yine kan yine ölüm', yine ‘şehitler ölmez vatan bölünmez.’ Gelin dostlarımızı güldürelim düşmanlarımızı da sevindirmeyelim kendimize güldürmeyelim, ta ki barış gelene kadar, ey efendiler'  
 
Hürriyet
 
 
 
Şivan Perver ve İbrahim Tatlıses Diyarbakır'da düet yapmış, Emine Erdoğan gözyaşlarını tutamamıştı.