"Tatsız bir duruşmadan çıktım"

CHP Parti Meclisi ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Adana'da görülmekte olan 'Sarin gazı davası'na ilişkin mahkeme sonrası açıklama yaptı.

Tatsız bir duruşmadan çıktım
30 Ekim 2013 Çarşamba 19:08 tarihinde eklendi.

Hurşit Güneş, "Çok tatsız bir duruşmadan çıktım. Adaletin bu hale düşmesini Ergenekon ve Balyoz davalarında görmüştük. Bu hale de düşeceğini hiç düşünmüyordum." dedi.

Güneş, sanıklardan birisinin kendisinin silahlı çatışma örgütünün üyesi olduğunu inkar etmediğini, sağladığı kimyasalların antifriz diye niteleninin Suriye'de ısınma amaçlı kullanıldığını söylediğini anlattı. Güneş, "Tam bir komedi.

Antifrizin ısınma amaçlı kullanılmadığı ve Suriye'de de çok fazla bir ısınma ihtiyacının olmadığını biliyoruz. Kendisi Ahrar-ı Şam'ın üyesi olduğunu söylüyor. El Kaide ile alakası olmadığını söyledi Qassap. Bununla beraber kendisi Şam'da iki tane ilişkisi olan Ebul Hassam'la Tammam'ın Türk yetkililerle görüştüğünü, bunu bildiğini ama kimlerle görüştüğünü somut olarak isim olarak bilmediğini ifade etti." diye konuştu.

Duruşmada, ilginç bir olay daha gördüğünü anlatan Güneş, "O da şu sanıklardan birinin avukatı ki bunun AKP'nin eski Yüreğir ilçe başkanı olduğunu söylemiştim sabah. Bu vekil savunmasında iki şeyi söyledi. Çok önemli birisi dedi ki bu siyasi bir davadır. Burdan bir mahkumiyet kararı çıkarsa Türkiye mahcup olacaktır dedi. Onun için böyle bir siyasi kararı bu mahkeme asla vermemelidir dedi.

Türkiye'yi mahcup eden uluslar arası zeminlerde Türkiye'nin yanlışını ortaya çıkaran bir kararı verirseniz bunun vebali altında kalırsınız. Bu mahkemeye onu hatırlatmak isterim dedi. Tabi bu hukuki bir savunma değil. Daha ötesi birşey daha söyledi. Teşebbüs suç değildir dedi. Bu arkadaşlar teşebbüste bulunduğunu inkar etmiyor. Telefon görüşmelerinde var ama o suç değil dedi."

Balyoz ve Ergenekon davalarındakilerin teşebbüsten müebbet hapis cezası aldığını anlatan Güneş şöyle devam etti: "Burada insan öldüren silahların başka bir ülkeye yollanması ve oradaki teröristlere sağlanması konusunda tahliye kararı verildi. İnanılır gibi değil. Düşünebiliyor musunuz 1300 tane çoluk çocuk insan ölmüş kimyasal silahtan o kimyasal silahın buradan elde edildiğine dair bir dava görülüyor. Ve o davada tahliye kararı çıkıyor. İnanılmaz bir şey. Her tarafından akan bir karar."


CİHAN