Tatvan Gençlerbirliği 3-1 Bozüyükspor

Bitlis’i Bölegesel Amatör Lig'de (BAL) temsil eden tek takım olan Tatvan Gençlerbirliği, Ziraat Türkiye Kupası 2. tur karşılaşmasında kendi sahasında konuk ettiği Bozüyükspor'u 3 – 1 mağlup ederek 3. tura yükseldi.

02 Ekim 2013 Çarşamba 19:04 tarihinde eklendi, 1.300 kez okundu.

Tatvan Şehir Stadyumu'nda oynanan karşılaşmaya etkili başlayan ev sahibi Tatvan Gençlerbirliği, 1. dakikada bulduğu golle 1 - 0 öne geçti. Tatvan Gençlerbirliği bu moralle üstün oynadığı maçın 18. dakikasında 2 - 0'ı ve 23. dakikasında da 3 – 0'ı yakaladı.

Maçın ikinci yarısına etkili başlayan ve sık sık rakip takım kalesinde tehlike oluşturan Bozüyükspor'un çabası ancak 89. dakikada gölü getirse de ev sahibi Tatvan Gençlerbirliği mücadeleyi 3 - 1 kazanarak bir üst tura yükseldi.

Maçın son düdüğünün çalmasıyla birlikte maçı izlemeye gelen Tatvan Gençlerbirliği taraftarları sloganlar atarak ve halay çekerek takımının galibiyetini kutladı. Öte yandan stada alınmayan basın mensupları ile güvenlik güçleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Maç sonrası Tatvan Gençlerbirliği'nin futbolcularını tebrik eden Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, bugün bir mucizeye şahit olduklarını söyledi.


CİHAN