Tatvan’da girişimcilik kursu açılıyor

Tatvan Esnaf Sanatkarlar Odası, Bitlis Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve KOSGEB Van Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün işbirliği çerçevesinde kendi işini kurmak isteyen işsizlere yönelik Bitlis’in Tatvan ilçesinde “Girişimcilik Eğitimi” kursu açılacak.

Tatvanda girişimcilik kursu açılıyor
25 Temmuz 2014 Cuma 11:15 tarihinde eklendi.

Açılacak olan kurs için 21 Temmuz 2014 itibariyle başvuruların alınmaya başladığı kursa katılmak isteyenler 5 Ağustos 2014 tarihine kadar Bitlis Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden, İlçelerdeki İŞKUR Hizmet Noktalarından ya da www.iskur.gov.tr internet adresinden başvuru yapılabilecek. Kurs kapsamında Tatvan’da 2 grup halinde 100 kişiye kurs verileceğini belirten İşkur Müdürü Alaattin Aslan, ayrıca açılacak olan kurs için başvuru yapanlar arasında mülakat yapılacağını söyledi. Kursa başvuru şartlarıyla ilgili de bilgi veren İşkur Müdürü Aslan, “Kursa başvurabilmek için, İŞKUR’ a kayıtlı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, programın başladığı tarih itibariyle son 6 ay içerisinde İŞKUR’ un düzenlemiş olduğu herhangi bir faaliyette bulunmamak, Girişimcilik Eğitim Programında aynı modülden daha önceden yararlanmamış olmak, şartları aranır.” Dedi.
Müracaat yapan kişiler arasından yapılacak mülakat sonucunda kursiyerlerin belirleneceğini ifade eden Aslan, “Eğitim almaya hak kazanan kursiyerlerimiz eğitim boyunca sigortası yoksa günlük 20 TL’ de ödeme alacaktır. Kursumuza 5 Ağustos 2014 tarihine kadar Bitlis Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden, İlçelerdeki İŞKUR Hizmet Noktalarından ya da www.iskur.gov.tr adreslerinden herhangi birinden başvurularını yapabilirler. Kurs sonunda eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere Bitlis Çalışma ve İş Kurumu ve KOSGEB Van Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından sertifikaları verilecektir.” diye konuştu.

Tatvan ESO Başkanı Emrullah Tekin, ayrıca yapılacak olan mülakatın ise 7 Ağustos günü saat 09:00’da Tatvan Halk Eğitim Merkezinde yapılacağını sözlerine ekledi.


CİHAN