Tavas el dokumaları Ankara'da

Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük beldesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından organize edilen 'Kızılcabölük Yöresel El Dokumaları Tanıtım Sergisi' Ankara Zafer Çarşısı'nda açıldı.

Tavas el dokumaları Ankarada
28 Aralık 2012 Cuma 18:00 tarihinde eklendi, 1.475 kez okundu.

 

Sergiye çok sayıda tekstil ve dokumacı esnafı katıldı.
 
Kızılcabölük Esnaf ve Sanatkarlar Odası 2. Başkanı Ramazan Kırboz, sergi hakkında yaptığı açıklamada, Kızılcabölük'ün en önemli gelir kaynaklarının başında gelen tekstil ve dokumanın özellikle son yıllarda büyük bir gelişme katettiğini belirtti. Kırboz, beldede 300'ün üzerinde esnafın tekstil ve dokuma ile uğraştığını söyledi. Kırboz, sergide ev tekstil grubunun tamamı, el dokuması ve otomatik tezgahlarında üretilen ürünler, el dokuması ürünler yer aldığını kaydetti.
 
Yöre ekonomisinin bel kemiği olan dokumacılık ve tekstilin çoğunlukla evlerde birer ikişer makine ile gerçekleştirildiğini aktaran Kırboz, el emeği göz nuru ürünlerde kullanılan boyanın sağlık açısından hiçbir sakıncasının olmadığını, konunun Gazi Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesi tarafından araştırıldığını söyledi. 
 
12 Ocak tarihine kadar açık kalacak sergiye Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Kırboz, sergiyi gezenlerden güzel tepkiler aldıklarını sözlerine ekledi.

CİHAN