"Taviz vermeyeceğiz"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, ülke sorunlarına köklü neşter vurmak için Anadolu insanının 'İlkeli siyaset yapmada' çizgisini değiştirmeyen partilerinin iktidarına hasret olduğunu söyledi.

13 Mayıs 2013 Pazartesi 22:19 tarihinde eklendi.

 

Antalya'nın Alanya ilçesinde partisinin ilçe kongresine katılan Remzi Çayır, Ankara'ya dönüşte partilililerle ve Manavgat'ta yaşayan kardeşleri Mehmet ile Hacı Çayır'la bir araya geldi. Çayır yaptığın açıklamada, Türkiye'de ilkeli siyaset yapmanın öncüsünün merhum genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu olduğunu söyledi.

Çayır, ilkesiz siyaset yapmanın faturasını çilekeş Anadolu insanına kesildiğini ve bu kısır döngünün halen devam ettiğini söyledi. Merhum genel başkanları Yazıcıoğlu'nun ülke menfaatleri karşısında dik duruş sergileme ve ilkeli siyaset yapmadaki mirasının takipçisi olduklarını anlatan Çayır, birileri gibi ABD'den icaret almadıklarını, icazet aldıkları tek merciinin yüce millet olduğunu kaydetti.
 
1980 askeri darbesi öncesi tutuklanarak 13 yıl suçsuz yere cezaevinde yattığını vurgulayan Çayır, "BBP, çilekeş insanların partisi. Çilekeş Anadolu insanının sesi soluğu. Biz partiyi iş olsun diye kurmadık, çilekeş Anadolu insanının kangren olan sorunlarına neşter vurması için kurduk. İlkeli siyaset yapmada kurulduğumuz günden bu yana 20 yıldır bir milim sapma olmadı. Cezaevinden çıktıktan sonra bir çok partiden teklif aldık. Rahmetli liderlerimiz Yazıcıoğlu merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal çağırarak parti kurmak istediğini dile getirdi. Yazıcıoğlu'da ilkelerini sayınca Özal bir daha aramadı. Maalesef günümüzde sorunlara köklü çözüm vurulamıyorsa bunun en önemli nedenlerin başında ilkeli siyaset yapmamadan kaynaklanıyor. Ülkede iktidarlar değişiyor, sorunlar değişmiyor. Zengin daha zengin, fakir daha fakir oluyor. Biz iktidar kim olursa olsun doğruların yanında yanlışların karşısındayız." diye konuştu.
 
2014 yılında yapılacak olan mahalli seçim çalışmalarına başladıklarını da belirten Çayır, Muhsin Yazıcıoğlu ve dava arkadaşlarının bin bir çile ile kurduğu BBP'yi Anadolu insanına anlatarak iktidara taşımaya kararlı olduklarını kaydetti.

CİHAN