Tayfun Talipoğlu 2 gün daha hastanede

Program yapmak için Isparta'ya gelirken Burdur'da yol kenarındaki köylülerin sattığı mantardan yiyen Talipoğlu ve 3 arkadaşı, zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Tayfun Talipoğlu 2 gün daha hastanede
10 Aralık 2012 Pazartesi 15:03 tarihinde eklendi.

 

Program yapmak için Isparta'ya gelirken Burdur'da yol kenarında köylülerin sattığı mantardan yiyerek zehirlenen Tayfun Talipoğlu, yapılan deneylerde zehirlenme olayından 1 hafta sonra bile midede zehir maddesi bulunabildiğini, bu nedenle bir süre daha hastanede kalacaklarını söyledi. 
 
Bir televizyon programında ekrana gelecek ''Her Yer Anadolu, Tayfun Talipoğlu'' programı için Isparta'ya geldiği sırada Burdur'un Bucak ilçesi Elsazı köyü mevkisinde köylülerin mantar sattığını görerek duran ve ikram edilen mantarı 3 arkadaşı ile yiyerek zehirlenen Talipoğlu'nun hastanedeki tedavisi sürüyor. 
Zehirlenme durumlarında ilk gece olan kritik süreyi anlatan, hayati tehlikeleri bulunmayan Talipoğlu ile ekip arkadaşları Niyazi Mamış, Gökhan Bacak ve Çağatay Esentur'a yapılan tahlillerde herhangi bir soruna rastlanmandı. Talipoğlu, hastanede ''geçmiş olsun'' ziyaretine gelen misafirlerini kabul ediyor. 
 
Talipoğlu, hastanedeki odasında gazetecilere yaptığı açıklamada, midesinin yıkanması ve serumun bağlanmasından sonra daha iyi olduklarını söyledi. Şu anda doktorların tavsiyesi doğrultusunda sadece sıvı gıda ile beslendiklerini anlatan Talipoğlu, ''Zehirlenme konusunda insan her gün yeni bir şey öğreniyor. Zehirlenme durumlarında normalde 3-6 hafta arasında bir müşahede dönemi varmış. Yapılan deneylerde zehirlenme olayından 1 hafta sonra bile midede zehir maddesi bulunmuş. Bu nedenle bir süre daha burada kalacağız'' dedi. 
 
Mantardan zehirlenmelerin sık yaşandığını, ancak kamuoyuna pek yansımadığına dikkati çeken Talipoğlu, şöyle konuştu: 
 
''Zehirlenen biz olunca konunun biraz daha üstüne gidildiğini düşünüyorum. Bazı olayları çok çabuk geçiştiriyoruz. Mantar zehirlenmesi, insanın organlarında çok ciddi hasarlar bırakabiliyor, ölüme sebep olabiliyor. Ama yıllardır bu iş bir şekilde devam ediyor. Bizde 'bir şey olmaz' vardır. Bana mantarı satan çocuk 'Buranın veterineri var. Onlar 4 haftadır yiyor, bir şey olmadı' dedi. Böyle bir ölçümüz var galiba, veterinere bir şey olmadıysa... Biz de 4 kişiydik. İkimizde çok belirgin zehirlenme var. Ben de hem çekip, hem zehirli mi zehirsiz mi diye haber yaparken çok yedim.'' 
 
-Tedavi sırasında kalp kapakçığında açık olduğu belirlendi- 
 
Talipoğlu, hastanede tedavi gördüğü sırada genel bir muayeneden de geçtiğini anlatarak, ''Kalp kapakçığının birinde açık varmış, onu gördük. Her şeyde bir hayır vardır derler ya... Bir yerden bir şey çıkıyor. Biliyorsunuz biz gazeteciler doktora fazla hasta olmadan gitmeyiz. Herkese, her şeye koşarız da... Ancak böyle bir vesile olacak'' dedi. 
 
Doktorunun her şeyi yememesi konusunda tavsiyede bulunduğunu belirten Talipoğlu, ''Gittiğim her yerde bir şeyler atıştırırım. Ama bu seferki gerçekten büyük tedbirsizlik oldu. Ama mantar zevkliydi. Pişman değilim hikayesi vardır ya... Böyle bir şey. Zehrin kültür mantarlarında bile olabileceğini öğrendim'' diye konuştu. 
Hastaneye geldiği saatten itibaren Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi ve meslektaşının telefonla ''geçmiş olsun'' dileklerini ilettiğini bildiren Talipoğlu, ''Bazıları 'gelelim' diyor, ama ben geri çeviriyorum. Çünkü yapacak bir şey yok. Allah'tan fark ettik. Kameramanımız Gökhan'ın yüzü şişmeseydi yine fark edemeyecektik. Sıradan bir durum zannediyorduk'' diye konuştu. 
 
Talipoğlu, zehirlenmelerde müşahede süresinin 3 gün olduğunu, yarın iyi olmaları durumda hastaneden çıkmayı düşündüklerini, ancak son kararı yine doktorların vereceğini kaydetti. 
 
-''Dinlenmenin 3 güne tamamlanması gerekiyor''- 
 
Uzman Dr. Mehmet Sert ise Talipoğlu ile 3 arkadaşının dinlenmesi gerektiğini vurgulayarak, ''Dinlenmenin 3 güne tamamlanması gerekiyor. Zehir danışmanın önerisi de bu yönde. Bu akşam birinci gün dolacak. 2 gün daha dinlenmesi gerekecek'' dedi. 
 
Mantar zehirlenmelerinde bulguların erken çıkmayabileceğine işaret eden Sert, ''Bağırsak sistemindeki toksinler daha sonra sorun yaratabiliyor. Karaciğer ve böbrek fonksiyonlarının takibi öneriliyor. Biz de bunu yapıyoruz. Ama şu ana kadar olumsuzluk yok. Umarım 3 gün böyle devam eder'' ifadelerini kullandı.