Tayfur Havutçu sallantıda

Fikret Orman, Teknik Direktör Havutçu’nun dört dörtlük bir insan olduğunu söyledi, “Fakat Beşiktaş’ın alternatifleri de var. Tayfur hoca kalacak ya da gidecek diyemiyoruz. Çünkü profesyonel düşünmek zorundayım” dedi

Tayfur Havutçu sallantıda
19 Mayıs 2012 Cumartesi 09:40 tarihinde eklendi, 1.157 kez okundu.

 

Avrupa kupalarına hak kazanarak sezonu buruk bir mutlulukla sonlandıran Beşiktaş’ta teknik direktör konusu artık sesli olarak tartışılmaya başlandı. Başkan Fikret Orman, profesyonel düşünmek zorunda olduklarını belirterek, Tayfur Havutçu’yu gönderebileceklerini dile getirdi.
 
CNBC-e’de yayınlanan Finans Cafe programına katılan Orman, 5 yıllık yeniden yapılanma planı içine gireceklerini söylerken, takımın teknik adamının bu 5 yıllık sürede kendileri ile birlikte olacağını belirtti. Orman, “Tayfur Havutçu, çok düzgün bir Beşiktaşlı ve çok iyi bir aile babası. Her şeyiyle dört dörtlük bir adam. Fakat Beşiktaş’ın alternatifleri de var. Futbol Komitesi olarak bugün ya da yarın bir toplantı yapıp, kesin kararı vereceğiz. Tayfur hoca kalacak ya da gidecek diyemiyoruz, çünkü profesyonel düşünmek zorundayım. Beşiktaş’ın menfaatleri neyse onu yapmak zorundayım” dedi.
 
Siyah-beyazlıların patronu, Fernandes’in Beşiktaş’ın en önemli oyuncularından biri olduğuna dikkat çekerek, “Henüz kendisiyle bir görüşme yapmış değiliz. Eğer çok iyi bir teklif gelirse gider. Öyle bir öneri gelmezse göndermeyi düşünmüyorum” ifadesini kullandı.
 
Futbolcuların kontratlarını değiştirmenin ya da feshetmenin kolay bir işlem olmadığına vurgu yapan Başkan Orman, “Herkesle görüşmeye başladık. Beşiktaş’ın finansal yapısını toparlamaya başladık. Masraflarımızı kısacağız. Bazı projelerimiz var ama bunlar oluşmadan açıklama yapmamız doğru olmaz. Beşiktaş Futbol Takımı’nın gideri, gelirinden fazla. Beşiktaş A.Ş, 8 yıldır zarar ediyor. Biz bu kadar zarara katlanamayız. Beşiktaş bundan sonra çok fazla ücretler ödemeyecek. Bizim için makul olan ve bizim seviyemize uyan ücretler ödeyeceğiz. O ücretlerden yüksek oyuncular varsa, o oyuncular ya bizim istediğimiz rakama gelecekler ya da yollarımızı ayıracağız” diye konuştu.