Tayfur Havutçu tarihe geçti

Futbolcu, menajer, antrenör, teknik adam, genel direktör... Beşiktaş'ta verilen her görevi yapan Tayfur Havutçu, ilginç bir rekorun da sahibi.

Tayfur Havutçu tarihe geçti
05 Nisan 2012 Perşembe 11:29 tarihinde eklendi, 1.755 kez okundu.

 

Beşiktaş'ta Fikret Orman başkanlığındaki yönetim, Süper Lig'de ve Avrupa kupalarında alınan kötü sonuçlar nedeniyle teknik direktör Carlos Carvalhal ile yollarını ayırırken, Portekizli çalıştırıcının yerine Tayfur Havutçu'yu getirdi.
 
Futbol Takımları Genel Direktörlüğü görevinden ayrılan ve 2012-2013 sezonu sonuna kadar teknik direktörlük için sözleşme imzalayan Havutçu'nun, son bir yılda dördüncü kez (antrenör, teknik direktör, genel direktör, teknik direktör) titrinin değişmesi dikkati çekti.
 
Daha ilginç olan ise genç çalıştırı, kısa teknik adamlık kariyerine rağmen şimdiden siyah-beyazlı kulübün tarihine geçmeyi başardı.
 
2004-2005 sezonunda futbolcu-menajer olarak görev yapan, 2006-2007 sezonunun bitimine iki hafta kalan istifa eden Jean Tigana'nın yerine iki maçlığına teknik direktör olan Tayfur Havutçu, 2010-2011'de Bernd Schuster'in istifasıyla bir kez daha takımın başına geçmişti.
 
Mayıs 2011'de 2+1 yıllık sözleşme imzalayan genç çalıştırıcı, kısa süre sonra ise şike soruşturması kapsamında tutuklanırken, tahliyesinden sonra 'genel direktör' oldu. Kartal'da üçüncü kez teknik adamlık görevini üstlenen Havutçu, böylece aynı sayıda çalışan tek hoca Recep Adanır'ı (1968, 1970, 1977) yakaladı.
 
Mustafa Denizli'nin rahatsızlığında da takımı çalıştıran Tayfur Havutçu, teknik adam olarak geçtiğimiz sezon siyah-beyazlı camiaya Türkiye Kupası kazandırmıştı.