Tayland seçimleri erteleniyor mu?

Gerilimin azalması için seçim komisyonu geçici hükümete seçimlerin 2 Şubat yerine 4 Mayıs’ta yapılmasını önerdi.

Tayland seçimleri erteleniyor mu?
12 Ocak 2014 Pazar 11:01 tarihinde eklendi, 1.051 kez okundu.
Hükümet karşıtlarının açıklamaları ve tehditleri 13 Ocak gerilimini her geçen daha da arttırıyor. Hükümet yetkilileri Seçim Komisyonu’nun önerisine olumlu yada olumsuz hiçbir yanıt vermezken, komisyon üyeleri “hükümet bize bu işi yapmak istediklerinin sinyalini vermek zorunda” derken bir yandan veto edilen ve 180 gün sonra tekrar meclise gelmesi beklenen genel af için alt yapının bu seçimlerden geçtiğinin vurgusunu yaptı.
 
2 Şubat seçimlerinin 127 milyon dolara mal olmasının hesaplandığı ve bunun heba olmaması için seçimlerin 90 gün daha ertelenmesi çağrısı yapıldı. 
 
Bu sırada eski Demokrat Parti milletvekili Phitsanulok Warong ise 13 Ocak’ta Sağlık Bakanlığı ve bünyesindeki kurumların elektrik ve suyunu keseceğini iddia etti ve hükümete yüklendi. 
 
13 OCAK GERİLİMİ UÇUŞLARI ETKİLEDİ
 
Singapur’dan Tayland’a 38 uçuş iptal edildi. Ardından Hong Kong - Bangkok arası toplam 60 uçuş iptal edildi. 
 
Uçaklardaki satılmış olan biletlerin iptal edildiği ve Bangkok’a bilet satışlarının neredeyse durma noktasına geldiği havayollarından gelen bilgiler arasında.
 
Geçici hükümet ulaşım bakanı Chadchart Sittiphan Bangkok’ta protestolar sebebiyle sıkıntıya girmesi beklenen trafiğin rahatlatılması ve günlük hayatın rutin bir şekilde devam edebilmesi için yeraltı metrosu, gökyüzü treni, Chao Phraya ve Khlong Saen Saep vapur seferlerinin sayısının arttırılacağını ve bu şekilde karayolları trafiğinin çok az kullanılacağını belirtti. 

DHA