Tayland Şeyhülislamı protestoları kınadı

Tayland'da Bangkok'un kapatılması ile iyice çıkmaza giren protestoların camilere uzanması üzerine Şeyhülislam Chularatchamontri tepki gösterdi.

24 Ocak 2014 Cuma 21:27 tarihinde eklendi.
 
Tayland'ın şeyhülislamı Chularatchamontri, yaklaşık 9 milyon müslümanın lideri konumunda. En son 2013 yılında Uluslararası İcma Konferansı için Türkiye'ye gelen Chularatchamontri, protestolarla ilgili ilk kez konuştu. "Cami müslümanların ibadet ettiği kutsal bir mekandır.

Toplum barışının temellerinden biri olan camiilerimiz bütün politik tartışmaların üzerinde tutulmalıdır" diyen Chularatchamontri, Halkın Demokratik Reform Komitesi üyelerinin İslami Ismailiyah Vakıf Okulu'nu kapatmaları ve protestolara katılmaları için tehdit etmesini hoş karşılamadığını belirtti.
 
Chularatchamontri, "Protestocular geldiğinde bazı müslümanlar derslerinde bazıları ise namazdaydılar. Bazı protestocular sarhoştu ve içlerinden birisi havaya bir kaç el ateş etti. Bir grubun gelip camiiyi kapatması veya tehdit etmesi kabul edilebilir birşey değil. Bu dini özgürlük ilkesinin ihlalidir" dedi. Şeyhülislam Tay Müslümanları sağduyuya davet ederken, yapılanlara karşılık verilmemesini istedi.

DHA