Tayland'da su festivalinde trafik kazaları: 248 ölü‏

Tayland'da düzenlenen su festivali günlerinde meydana gelen trafik kazalarında 248 kişi hayatını kaybetti

Taylandda su festivalinde trafik kazaları: 248 ölü‏
16 Nisan 2014 Çarşamba 14:47 tarihinde eklendi.

Tayland'da bugün sona eren 5 günlük festivalin bilançosu 248 ölü ve 2 bin 643 yaralı olarak kaydedildi. Kaza raporlarında, ölümlerin yüzde 90’nının motosiklet kazaları sonucu meydana geldiği belirtildi. Ölen sürücülerinin alkollü olduğu kaydedilirken, birçok motosiklet sürücüsünün kendilerine atılan sular neticesinde dengelerini kaybettiği kaydedildi.

Taylandlı yetkililer, festival süresince meydana gelebilecek trafik kazalarına karşı, sürücüleri uyarmış ve gündüz saatlerinde içki satımını yasaklamıştı. Bir haftalık tatil boyunca ülkenin belirli yerlerinde yol güvenlik merkezlerinin de kurulduğu belirtildi. Tatili memleketinde geçirmek isteyen 100 binlerce kişinin şehirler arası yolculuk yapması ve alkol tüketiminin had safhaya çıkması trafik kazalarının en önemli sebebi olarak gösteriliyor.

Tayland'da en tehlikeli tatillerin başında gelen su festivali, her yıl ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Su bayramı (Songkran) olarak da bilinen bu özel günde, eline su tabancalarını ve şişelerini alan halk, çevrede gördüğü herkesi ıslatıyor. Ülkenin en sıcak günlerinin yaşandığı bu dönemde, insanlar ferahlamak için birbirinin üzerine su atıyor. Bu, aynı zamanda saygı anlamına da geliyor. Festival ayrıca geleneksel Tayland takvimine göre yeni yıla denk geliyor.


CİHAN