Tayland'daki tapınak saldırısının şüphelisi Türk çıktı

Tayland polisi, 17 Ağustos'ta 20 kişinin hayatını kaybettiği Bangkok'taki tapınak saldırısıyla ilgili bir kişinin tutuklandığını açıkladı. Polis yetkilileri, yakalanan şüphelinin "Birçok pasaport taşıyan Türk vatandaşı olduğunu" açıkladı

Taylanddaki tapınak saldırısının şüphelisi Türk çıktı
29 Ağustos 2015 Cumartesi 15:41 tarihinde eklendi.
Tayland polisi Bangkok’taki tapınak saldırısıyla ilgili tutuklanan kişinin “ birden fazla pasaport taşıyan Türk vatandaşı” olduğu açıklandı.
 
Sosyal medyada yayınlanan ve sahte olma ihtimali üzerinde durulan pasaportta ismi Adem K. olarak belirtilen şahsın 1987 ve İstanbul doğumlu olduğu görülüyor. 
 
Bangkok’ta bir apartman dairesine öğleden sonra düzenlenen baskında, Ulusal Polis Servisi Genel Müdür Yardımcısı Chaktip Chaijinda yaptığı açıklamada yakalanan kişinin bomba yapımında kullanılan malzemelerle birlikte ele geçirildiğini belirtti. Yetkililer yakalanan kişinin bombalı saldırı ile ilgisi olduğunun tahmin edildiğini belirterek, Adem K’nın cep telefonundaki fotoğrafını basınla paylaştı. 
 
Yakalanan kişinin birden fazla pasaport taşıdığının belirtildiği açıklamada, yakalanan pasaportların sahte olduğunun düşünüldüğü belirtildi. Pasaport fotoğrafı da medyada paylaşılan şüphelinin, bombalı saldırıyı düzenleyen kişi değil, olayla bağlantılı olan kişi olduğu açıklandı.
 
Medyada yayınlanan pasaportun üzerinde ise bir takım hatalar olduğu görülüyor. Pasaportta İstanbul "İştanbül" olarak yazılırken, "son geçerlilik tarihi" de iki kez belirtilmiş. Sahte olduğu anlaşılan pasaportun tarih kısmında da hatalar var. 
 
17 Ağustos’ta gerçekleştirilen saldırıda 20 kişi hayatını kaybetmiş, 100’ün üzerinde kişi ise yaralanmıştı.