Tayvan donanmasından son 25 yılın en büyük tatbikatı

Uzakdoğu’da bir ada ülkesi olan Tayvan, donanması ile son 25 yılın en büyük tatbikatını yaptı. Toplam 88 adet savaş gemisiyle gövde gösterisi yapan Tayvan, Pasifik’te tehlikelere karşı tetikte olduğunu gösterdi.

Tayvan donanmasından son 25 yılın en büyük tatbikatı
17 Eylül 2014 Çarşamba 23:22 tarihinde eklendi.

Her yıl geleneksel olarak “Han Kuang” adlı askeri tatbikatı yapan ada, bu yılki gösterisinde adeta çevre ülkelere gözdağı verdi. Yilan ve Hualien şehirlerinin kıyı sularında deniz kuvvetleri ile yapılan etkinliğe, Tayvan Cumhurbaşkanı Ma Ying-jeo başkanlık etti.

Tatbikatta; 21 askeri gemi, anti-denizaltı S-70C tipi helikopterler, F-16A/B, F-5 ve anti-denizaltı P-3C tipi savaş uçaklarının yetenekleri sergilendi. Toplam 2 bin donanma mensubunun bulunduğu gösteride kullanılan ağır silahlar ise yürekleri ağızlara getirdi.

Tayvan, askeri gücünü neredeyse her yıl aldığı yeni silahlarla büyütüyor. Amerika ise adanın en büyük silah tedarikçisi durumunda.

Öte yandan en önemli savaş oyunlarının sergilendiği “Han Kuang” tatbikatı adada büyük bir öneme sahip. Zira Çin’den sürekli gelen askeri tehdit karşısında, Tayvan’ın ortak muharebe hazırlık ve savunma yetenekleri burada test ediliyor.


CİHAN