"Tayyip bey arkadaşımdı"

Ergenekon davasında tahliye olan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, dün Başkent Üniversitesi'nde işbaşı yaptı.

Tayyip bey arkadaşımdı
08 Ağustos 2013 Perşembe 10:11 tarihinde eklendi.
CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, ilk röportajını Vatan'a verdi. Hiçbir zaman herhangi bir siyasi emelinin olmadığını iddia eden Haberal, "Tayyip Bey hem hemşerim hem arkadaşımdı. Konya Hastanemizi Tayyip Beye açtırdım." dedi. 
 
Haberal cezaevinden çıktıktan sonra Arınç ve Çiçek'in kendisini aradığını söyledi.
 
Ergenekon davasının en çok konuşulan isimlerinden olan Haberal Vatan gazetesinden Deniz Güçer'e konuştu. İşte o röportajdan bazı bölümler:
 
BİRİNCİ PLANDA BİLİM İNSANIYIM
 
Ben bir bilim insanıyım dedim ya. Ülkeme bilim insanı olarak hizmet etmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Hiçbir zaman siyasi herhangi bir emelim olmadı. Bugün CHP Milletvekiliyim. Elimden ne gelirse en iyisini yapacağım. Ama birinci planda bilim adamayım.
 
NELER YAPMAK İSTİYOR?
 
Benden istenen, bildiğim konularla ilgili ne gerekirse elbette yapacağım. Cezaevi koşulları çok ağır. Nasıl ki tıpta rehabilitasyon merkezleri var bana göre oraların da Adli Rehabilitasyon ve Eğitim merkezleri olması gerekiyor.
 
SUÇUMU SÖYLEYİN
 
En son 3. yargı paketini çıkardılar. Orada diyor ki ‘Somut belgeye dayanmayan tutuklamayı yapamazsınız. tutuklama istisnaidir’. Kanun çıkardılar, ötesi var mı? Ama öyle olmadı. Suçumu söyleyin, cezamı verin.
 
TAYYİP BEY ARKADAŞIMDI
 
Savaşta bile hekimlerin görevi kim olursa olsun onu tedavi etmektir. O partili, şu partili diye bir şey söz konusu olamaz. Kaldı ki bugünkü iktidar partisi Patalya Oteli’nde kuruldu. En üzerindeki yöneticileri benim arkadaşım. Abdullah Bey de, Cemil Bey de...Tayyip Bey hem hemşerim hem arkadaşımdı. Konya Hastanemizi Tayyip Beye açtırdım.
 
İKTİDARIN HABERAL'A KARŞI KİNİ VAR MI?
 
Hayır. Öyle bir şey düşünmem, yorum da yapmam. Taktir kendilerinin. Ben kendimden sorumluyum. Bülent Bey ve ekibi beni Meclis dışından cumhurbaşkanlığı için aday göstermek istedi. Ama ben teşekkür ettim. Şunu herkes iyi bilsin; Yaşamım boşyunca kapalı kapılar arkasında bir işim yok ve olmaz. Ben hekimim işimi yaparım.
 
KÖŞK'TEN TELEFON BEKLİYOR MU?
 
Taktir kendilerinin. Annem aramızdan ayrıldığında aradı kendisiyle konuştum. Cemil Bey ve Bülent Bey aradı, pazartesi yolda konuştum, Devlet Bahçeli aradı, Mesut Yılmaz, Köksal Toptan aradı.