"Tayyip Bey çok şeyi değiştirdi"

Spor yorumcusu Kaya Çilingiroğlu, kızı Zehra’nın Gezi Parkı’ndaki eylemlere destek vermek için Beşiktaş’a gitmesiyle ilgili Akşam gazetesine açıklamalarda bulundu.

Tayyip Bey çok şeyi değiştirdi
28 Haziran 2013 Cuma 10:43 tarihinde eklendi.
Kaya Çilingiroğlu, annesi Hülya Avşar’ın ‘olur verdiği’ kızıyla ilgili, “Zehra’nın orada olanlardan haberi yok. Eğlence sandığı için gitti. Oradaki tüm çocuklar öyle” dedi. İşte ünlü işadamının sözleri... 
 
- Hülya Avşar’ın Başbakan’la görüşmeye gittiği gün kızınız Zehra, Gezi Parkı eylemlerine katıldı. Yorumunuz ne oldu?
 
Gösterilere katıldığından haberim yoktu. Fotoğraflar sonradan bana geldi. Doğru bulmadım. Herhalde arkadaşlarıyla eğlenmeye gitti, o işi de eğlence sandı. Zehra da çoğu genç gibi hadisenin farkında değil. Kendisine gerekeni söyledim o da özür diledi kapattı konuyu. 
 
- Twitter’dan Zehra’ya destek verip size sert çıkanlar oldu... 
 
Bir insanın, parka gidip eğlenmesi, eleştirdiği bir şeye tepki göstermesi demokratik hak. Benim ağırıma giden polis otolarını yakmak, arabaları ters çevirmek, Başbakan’ın annesine küfretmek. Oradaki gençlerin çoğu ortalama 20 yaşında 10 yıl öncesini bilmiyorlar. Enflasyonla yaşamanın ne demek olduğunu, koalisyon hükümetlerini... Ticaretle uğraştığım için 25 yıldır çektiklerimi biliyorum. Son 10 senedir insanları dinleyen bir yönetim var. Tayyip Bey çok şeyi değiştirdi. Ona haksızlık edildiğini düşünüyorum. 
 
ALKOL DÜZENLEMESİ YERİNDE
 
- Yeni getirilen alkol düzenlemesiyle ilgili neler düşünüyorsunuz?
 
Bence bu düzenleme eksik bile yapılmış. Medeni bütün ülkelerde gecenin belirli saatlerinden sonra alkol satılmaz. Amerika’da yaş sınırı 18 değil 21’dir. Kulüp denilen yerlere de giremezsiniz.
 
'HÜLYA DAHA YUMUŞAK'
 
Zehra’nın fotoğraflarını ilk olarak Hülya bana yolladı. O benim kadar sert bakmıyor olaya. Daha yumuşak davranıyor.