Taziye evi cinayeti sanıklarına müebbet

Adana'da taziye evinde çıkan ve 3 kişinin öldüğü silahlı kavgayla ilgili 3'ü tutuklu 4 sanık hakkında 3'er kez ömür boyu hapis cezası istendi.

26 Eylül 2013 Perşembe 16:51 tarihinde eklendi, 1.939 kez okundu.
Olay, merkez Seyhan İlçesi, Hürriyet Mahallesi'nde 29 Ağustos 2013'de meydana geldi. İddiaya göre, 32 yaşındaki Kemal Bakadur, Bitlis Kapalı Cezaevi'nde hükümlüyken, cinayetten bir hafta önce geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Bakadur'un cenazesi toprağa verildi, Hürriyet Mahallesi'ndeki evinde de taziye çadırı kuruldu.

Bakadur'un ölümünün 7'nci gecesi verilen yemekte karşılaşan 2 grup arasında, tartışma çıktı. Karşılıklı tehditlerin ardından da tartışma silahlı kavga dönüştü. Çıkan çatışmada, Mahmut Daş (36), Ömer Omay (36) ile Orhan Omay (32) öldü. Adnan Omay (30), Atilla Metin (42), Aydın Daş (36), Serkan Avuncaner (36), Abdurrahman Akgönül (36) yaralandı.
 
Olayda silah kullandıkları ileri sürülen Serkan Avuncular, Atilla Metin ile Abdurrahman Akgönül tutuklandı. Tutuklanan sanıklar, suçlamaları kabul etmedi.
 
Olay gecesi silah kullanmadıklarını ileri süren şüphelilerden Serkan Avuncular, "Diğer odadan silah sesleri gelince kapıyı kapattım. Sırtım duvarda, elim kapıda idi. Elimden yaralandım. 5-10 dakika sonra silah sesleri kesildi. Kapı açıldı, 'Yaralı var mı?' diye sordular.

Biz de vurulduğumuzu söyledik" dedi. Şüpheli Atilla Metin de "Ben kimseye ateş etmedim. Kimseyi yaralamadım. Silah taşımam" derken, Abdullah Akgönül ise "Bende silah yoktu. Kimseye ateş etmedim. Cebimde sadece bıçak vardı. Ben karnımdan ve kollarımdan silahla yaralandım" diye konuştu.
 
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, tutuklu şüpheliler Serkan Avuncular, Atilla Metin ile Abdurrahman Akgönül hakkında cinayet suçundan 3'er kez ömür boyu ve 1 ile 4 yıl arasında hapis cezası istendi. Tutuksuz şüpheli Aydın Daş hakkında ise cinayete azmettirme suçundan 3 kez ömür boyu ve 6 yıla kadar hapis cezası istendi.
 
Henüz kabul edilmeyen iddianamede, şüphelilerden Atilla Metin'in, taziye evinde karşılaştığı Aydın Daş'a yeğeni Ömer Omay'ın, cezaevinde tutuklu bulunan akrabasına uyuşturucu temin ettiğini ve "Bir daha cezaevine gitmesin, uyuşturucu da temin etmesin" diye uyardığı.

Aydın Daş'ın da "Sana ne, sen kimsin, gönderirim ve görüştürürüm" demesi üzerine Atilla Metin'in "Göndermeyeceksin" diyerek elindeki pet şişeyi üzerine attığı ileri sürüldü. Tartışmanın ardından da silahlı kavganın çıktığı bildirildi.
 
İddianame kabul edilirse, şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

DHA