TBF Başkanı Emin Müftüoğlu'ya yeni görev

Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) Başkanı Emin Müftüoğlu, Balkan Bisiklet Birliği Başkanlığı'na seçildi.

TBF Başkanı Emin Müftüoğluya yeni görev
29 Mart 2012 Perşembe 21:21 tarihinde eklendi, 1.074 kez okundu.

Bosna Hersek'in Sarajevo kentinde yapılan Balkan Bisiklet Birliği Olağan Genel Kurulu'na, birliğe bağlı Türkiye, Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Makedonya, Yunanistan, Arnavutluk, Kıbrıs Rum kesimi, Bulgaristan ve Romanya bisiklet federasyonu başkanları ile birlik üyeliğine aday olan Moldova Bisiklet Federasyonu Başkanı ve Avrupa Bisiklet Birliği (UEC) Başkanı Wojciech Walkiewicz katıldı. 
    
Bisikletin sorunlarının ve yeni projelerin tartışıldığı genel kurulda, 12 yıldır birliğin başkanlığını yapan Yunan Athanasios Zımas, görevinden çekildiğini açıklayarak TBF Başkanı Emin Müftüoğlu'nun bu işe en uygun kişi olduğunu söyledi. 
    
Zimas'ın bu önerisi üzerine genel kurulda başkanlık seçimi yapıldı. Müftüoğlu, oy birliğiyle Balkan Bisiklet Birliği Başkanlığı'na getirildi. 
    
Müftüoğlu başkanlığındaki yönetim kuruluna ise Bulgaristan'dan Nikolay Kolev, Kıbrıs Rum kesiminden Nakis Michelides, Sırbistan'dan Dragan Dostaniç seçildi. Marko Proikeviç'in genel sekreterlik görevine devam etmesi de genel kurulda kabul edildi. 
    
Genel kurulda bir konuşma yapan Müftüoğlu, kendisini bu göreve layık görenlere teşekkür ederek, gösterilen güveni boşa çıkarmayacağını söyledi. 
    
Türkiye'de önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Müftüoğlu, daha fazlasını Balkan ülkelerinde gerçekleştireceklerini ve Balkan bisikletini daha yukarılara taşımak için çalışacaklarını bildirdi. Müftüoğlu, görevi devraldığı Athanasios Zımas'a da bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. 
    
Müftoğlu, genel kurul sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada ise bu başarının kendisinden çok Türkiye'nin başarısı olduğunu söyledi. Türkiye'de son yıllarda iyi ve önemli işler yapıldığını dile getiren Müftüoğlu, kendisinin Balkan Birliği Başkanlığı'na seçilmesinin de bunun yansıması olduğunu kaydetti. 
    
Türkiye'de bisiklet sporunun ivme kazanmasına başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere herkesin büyük destek verdiğini vurgulayan Müftüoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, eski AKPM Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile bisiklet sporuna destek veren eski bakanlar ve genel müdürlere de teşekkür etti. 
    
Genel kurulda Moldova'nın, Balkan Bisiklet Birliği'ne üyelik başvurusu da oy birliğiyle kabul edildi.