TBMM, Çözüm Komisyonu'nun adını koydu

TBMM Başkanlığı, çözüm sürecine ilişkin Meclis'te kurulacak komisyonun adını belirledi.

16 Nisan 2013 Salı 18:38 tarihinde eklendi.

 

CHP imzalarını geri çekse de AK Parti, CHP ve BDP'nin önergeleri birleştirilerek üç önergeye uygun bir isim belirlendi. Buna göre komisyon, "Toplumsal Barış Yollarının Araştırılması ve Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Amacıyla Kurulan Araştırma Komisyonu" olacak. Bu komisyon, süreci hem değerlendirecek hem de toplumsal barış yollarını arayacak.
 
Geçen hafta içinde CHP ve MHP'nin itirazlarına karşın AK Parti ve BDP'nin oylarıyla kabul edilen önerge için meclis süreci işliyor. CHP imzalarını geri çekse de AK Parti, CHP ve BDP'nin önergeleri birleştirilerek görüşülmüştü. Meclis Başkanlığı da o doğrultuda adım atarak üç önergeye uygun olarak bir isim belirledi. O ismin de içinde olduğu metin, meclis kararı olarak yayımlanmak üzere Resmi Gazete'ye gönderilecek.
 
Meclis Başkanlığı, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra parti gruplarına üyelik bildirmeleri için resmen yazıyla başvuracak. Hazırlanan metne göre, komisyon 17 kişiden oluşacak. AK Parti'ye 10, CHP'ye 4, MHP'ye 2 ve BDP'ye de 1 üye verilecek. Partilerin üye vermemeleri halinde o üyelikler boş bırakılacak.

CİHAN