TBMM 'Hadım'ı görüşecek

Meclis Adalet Komisyonu bugün ‘’Hadım yasası” olarak nitelenen kanun teklifini görüşecek.. Teklif ile, cinsel taciz ve tecavüz suçunun cezaları artırılıyor.

TBMM Hadımı görüşecek
31 Mart 2011 Perşembe 09:00 tarihinde eklendi.

 

Cinsel suç işleyenlere “Testesteron tedavisi” uygulanmasını öngörüyor. Cinsel saldırı, tecavüz ve istismar suçundan hapis cezasına mahkum olanlara, testesteron etkisini azaltıcı ilaç verilecek.
 
Suç birden fazla işlenirse tedavi sürekli olacak. Cinsel saldırıda bulunanlara, başka yere taşınma, meslekten men gibi yaptırımlar uygulanacak.
 
AMİR VE PATRONA CEZA ARTIRIMI
 
TBMM Adalet Komisyonu, AKP’den Fatma Şahin, Alev Dedegil, Aşkın Asan, CHP’den Mehmet Sevigen, Canan Arıtman, MHP’den Hamit Homriş, DSP’den Jale Ağırbaş tarafından verilen kadına ve çocuğa yönelik cinsel istismarın cezasını artıran teklifleri görüşecek.
 
Teklifler ile cinsel tacizin, posta ve elektronik haberleşme yoluyla işlenmesi durumunda ceza artırılıyor. Evlenme yaşına ulaşmayana evlenme baskısı yapan da cezalandırılacak ve bu nedenle intihar meydana gelirse verilecek ceza 5 yıldan az olmayacak.
 
“Cinsel taciz” suçunun 3 aydan 2 yıla kadar öngörülen hapis cezası da 6 aydan 4 yıla çıkarılıyor. Cinsel istismar iş yerinde amir düzeyindeki kişinin çalışanına karşı yapılırsa ceza artacak.
 
Bu madde, hiyerarşi veya hizmet ilişkisinden kaynaklanan ya da aynı işyerinde çalışmanın sağladığı kolaylıktan yararlanılarak yapılan cinsel taciz ve istismarı kapsıyor.