TBMM İdari Teşkilatı, Uslu'dan özür diledi

TBMM İdari Teşkilatı, ''otopark tartışması'' konusunda daha önce yapılan basın açıklamasında, TBMM İdare Amiri Salim Uslu'nun yalanlanması gibi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

14 Aralık 2012 Cuma 18:39 tarihinde eklendi.

 

TBMM İdari Teşkilatı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 13 Aralık 2012 tarihinde bir gazetede ''otopark tartışması'' konusunda haber yayımlanması üzerine, İdare Teşkilatı'nca bir açıklama yapıldığı anımsatıldı. Söz konusu açıklamada, ''Sayın milletvekillerinin kapalı otopark sorununa çözüm bulmak amacıyla TBMM İdari Teşkilatı tarafından konu ile ilgili bazı çalışmalar yapıldığı, haberde iddia edildiği gibi bir sorun olmadığı'' şeklinde ifade kullanıldığı belirtildi.
 
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
''TBMM İdare Amiri Salim Uslu'nun imzasıyla 6 Aralık 2012 tarihinde milletvekillerine gönderilen yazıda, TBMM Güvenlik Yönetmeliği ve Güvenlik Koordinasyon Kurulu kararı gereğince kapalı otoparkla ilgili bazı tedbirlerin alınacağını belirtmiştir.
 
Daha önce yapılan basın açıklaması ile TBMM İdare Amiri Salim Uslu'nun yalanlanması gibi bir durum söz konusu değildir. Konuyla ilgili basın açıklaması hazırlanırken bilgi aktarımından kaynaklanan bir eksiklik olduğu anlaşılmıştır. Kamuoyundan ve Sayın Salim Uslu'dan özür dileriz.'' 
     
''Kavga vermeyi sürdürürüm''
     
TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güvenlik Koordinasyon Kurulu'nun aldığı kararla, Meclis'te milletvekillerine tahsisli otoparkın, milletvekilleri dışındaki personelin kullanamayacakları yönünde değişiklik yaptıklarını ve bunu TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in de onayladığını ifade etti.
 
Ancak bazı personelin, milletvekili araç kartıyla söz konusu otoparka araçlarını park ettiklerini ve milletvekillerinden buna ilişkin şikayetler geldiğini belirten Uslu, bunun üzerine, soruna kökten çözüm bulmak amacıyla bir iç sirküler çıkardıklarını söyledi. Uslu, Meclis bürokratlarınca paraf edilen söz konusu iç sirkülerin, son olarak kendi imzasıyla hukuki bir nitelik kazandığını kaydetti.
 
Ancak bir gazetede ''otopark tartışması'' yönünde haber yayımlandığını ve ''TBMM İdari Teşkilatı'' adıyla bir basın açıklaması yayımlandığını belirten Uslu, ''Sorumsuz kimselerin hazırladığı bir basın açıklaması nedeniyle bu şekilde yansıdı. Bir kere 'TBMM İdari Teşkilatı' adı altında bir kurum yok. Olmayan bir kurum, benim adımı kullanarak nasıl bir açıklama yapar- Seçilmiş bir kişinin ve onu seçenlerin izzeti nefsiyle, haysiyeti ile oynamaya kimsenin hakkı yoktur. Bu bürokrat kim olursa olsun, hangi konumda olursa olsun böyle bir şey yapmaya hakkı yoktur. Burası yol geçen hanı değil. Böyle gelmiş, böyle gitmez'' diye konuştu. 
 
Salim Uslu, söz konusu açıklamayı yapanların, kendisinden ve kamuoyundan özür dilemesini istediğini, bu arada TBMM Başkanı Cemil Çiçek'le konuyu görüştüğünü söyledi. ''Bundan sonra top siyasi açıdan Meclis Başkanlığı'nda, idari açıdan TBMM Genel Sekreterli'nde'' diyen Uslu, gereğinin yapılmasını bekleyeceğini, aksi halde bu konuda kavga vermeyi sürdüreceğini ifade etti.