TBMM'de yoğun gündem

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, önümüzdeki hafta oldukça yoğun bir gündemle çalışacak.

TBMMde yoğun gündem
05 Ekim 2012 Cuma 19:10 tarihinde eklendi, 1.135 kez okundu.

Komisyon'un 27 Mayıs-12 Mart Alt Komisyonu İstanbul'da Dolmabahçe Sarayı Toplantı Salonu'nda 11 Ekim Perşembe günü eski siyasi, gazeteci ve öğretim üyelerinin bilgisine başvuracak. Komisyona bilgi verecek isimler arasında Ali Kırca, Mete Tunçay, Kurtul Altuğ, Emine Gürsoy Naskali, Nilüfer Bayar Gürsoy, Orhan Birgit, Hüsamettin Cindoruk, Sönmez Sargan ve Mahir Kaynak bulunuyor. 

     
12 Eylül Alt Komisyonu ise TBMM'de 8 Ekim Pazartesi günü, döneme tanıklık etmiş siyasilerden Şerafettin Yılmaz, Agah Oktay Güner'i dinleyecek. Komisyonun 10 Ekim Çarşamba günkü toplantısında emekli askeri savcı Ümit Kardaş ve Bülent Forta'nın bilgisine başvurulacak. Alt Komisyon, 11 Ekim Perşembe günü Erol Ekici'yi, 12 Ekim Cuma da Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan'ı dinleyecek. 
     
28 Şubat-27 Nisan Alt Komisyonu ise dönemin önemli davalarında adı geçen Kadir Sarmusak'ı 8 Ekim Pazartesi dinleyecek. Aynı gün, gazeteci Hasan Cemal, Rıdvan Akar ile Refik Baydur komisyona bilgi verecek. 
     
Alt Komisyon, 9 Ekim Salı günü dönemin önde gelen sivil toplum kuruluşu yöneticilerinden Derviş Günday, Salim Uslu, Muharrem Kayhan, Fuat Miras ve Türkan Asma'nın bilgisine başvuracak. 
     
Yargıtay Onursal Başkanı Sabih Kanadoğlu 10 Ekim Çarşamba günü Alt Komisyon'a bilgi verecek. Aynı gün komisyonun dinleyeceği isimler arasında Ahmet Karabilgin, Aykut Cengiz Engin, Erol Çakır ve Bekir Yıldız bulunuyor. 
     
Alt Komisyon, 11 Ekim Perşembe günü dönemin önemli isimlerinden emekli savcı Nuh Mete Yüksel'i dinleyecek. Aynı gün Sacit Adalı, Necati Şentürk, Ramazan Sodan, Yusuf Odabaş komisyona bilgi verecek. 12 Ekim Cuma günü de yine emekli başsavcılar Reşat Petek, Talat Şalk ile Turgut Kazan ve Servet Armağan'ı dinleyecek.