TCDD çalışanları, yeni düzenlemeye tepkili

KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası ile Kamu Sen’e bağlı Türk Ulaşım Sen Samsun şubeleri, TCDD Genel Müdürlüğü’nün yapısında değişiklik öngören yasa tasarısına tepki gösterdi.

TCDD çalışanları, yeni düzenlemeye tepkili
13 Mart 2013 Çarşamba 17:21 tarihinde eklendi.

 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası ile Kamu Sen’e bağlı Türk Ulaşım Sen Samsun şubeleri, TCDD Genel Müdürlüğü’nün yapısında değişiklik öngören yasa tasarısına tepki gösterdi. 
 
KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası ile Kamu Sen’e bağlı Türk Ulaşım Sen Samsun şubeleri, Samsun Gar'ı önünde gerçekleştirdikleri eylemle, TCDD Genel Müdürlüğü’nün yapısında değişiklik öngören yasa tasarısını protesto etti. Eylemci grup adına konuşan Türk Ulaşım Sen Samsun Şube Başkanı İbrahim Temurcan, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek yasa tasarısı ile demir yollarının tasfiye edileceğini öne sürdü. Temurcan, “Yasa ile özel sektörün altyapı ve tren işletmecisi olması amaçlanıyor. Oysa İngiltere yıllar sonra altyapı ve tren trafiğini devlet tekeline aldı." dedi. 
 
Grup basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.