Tebligat gelmeden icra gelebilir

Ödenmemiş faturanız, ödediğinizi sandığınız küçük meblağlardaki kalan borçlarınız ya da kapattırdığınızı sandığınız abonelikler sizi icralık edebilir.

Tebligat gelmeden icra gelebilir
20 Mart 2012 Salı 14:06 tarihinde eklendi, 2.310 kez okundu.

 

Avukattan gelen icra yazısı ile borcu olduğunu ve icraya verildiğini öğrenen tüketici kendisine bildirim yapılmamasından şikayetçi. Hiç ummadığınız bir anda gelen bir icra mektubu ya da mesajı sizi mağdur edebilir. 
 
“Tebligat gelmeden icra geldi” diyen tüketici Şikayet Portalı Şikayetvar’a gönderdiği şikayetlerle firmaları şikayet yağmuruna tuttular. Daha önce iletişim adresimize ulaşamayan firma icra yazısı gönderirken nasıl iletişim bilgilerimize ulaştı diyen tüketiciler bilgi verilmeden borçlandırılmalarını eleştirdi.
 
Bilgi Verilmeden İcraya Gidilir Mi?
 
“Ödenmemiş bir kaç faturam ve kapatma ücretim vardı , bana hiçbir tebligat gelmeden icra kağıdı geldi. Müşterisi olduğum firmanın bu tutumu hiç hoş değil şimdiye kadar tüm faturalarını yatırmış biri olarak çok üzüldüm.  170 TL lik kesmiş olduğunuz faturayı 400 TL olarak ödedim. Hiç haberimiz olmadan ve herhangi bir tebligat gelmeden nasıl icraya veriliriz?.”
 
Avukattan Gelen Yazı Şok Ediyor
 
“Tüm bedelleri ödeyip kapattırdığımız internet aboneliğimiz bir yılı aşkın bir süre sonra avukattan gelen icra yazısı ile borcumuz olduğunu öğrenip şok olduk. Konu ilgili yapacakları bir şey olmadıklarını bildiren görevli, bedeli ödememizi söyledi. Ödenecek bedel 261 TL kampanya olduğundan bedelin 191 TL olarak ödenmesi gerekiyor. Aboneliğinizi kapatıyorsanız dahi kapattığınıza dair, fatura gelmeyeceğine dair yazılı evrak alınması gerekiyormuş, bugün bunu öğrendik. Bu firma hiç bir tebligat, fatura gelmeden böyle bir bedeli icra yolu ile talep ediyor. Bu şikayetimi firma yetkililerininde okuyacağını biliyorum, lütfen araştırın, bu abonelik kapatıldıktan sonra nasıl fatura çıkıyor. Fatura bize ulaşmadan, herhangi bir bildirim yapılmadan bir yıl sonra icra belgesi bize nasıl ulaşıyor. Bu etik ve adil bir durum mu?”
 
Fatura Beklerken Tebligat Gelmeden İcra Geldi!
 
“Evde artık bilgisayar kullanmamaya karar verdiğimiz için internet hattının kapanmasını istedim. Hattın kapatılması için müracaat ettik. Ben genellikle interaktif bankacılıktan veya online Ttnet sayfasından ödeme yapıyordum. Doğal olarak bankanın sayfasından telefon numarası ve hizmet numarasından sorgulama yaptım, borç yoktur yazısı çıktı. Ne fatura ne de başka hiçbir yazılı evrak gelmedi. Yaklaşık 4-5 gün önce Artvin icra müdürlüğü dosya no: 2011/1888 olan bir ilamsız takipte ödeme emri geldi. Toplam 108,96 TL olan borç tutarı 248.82 TL ye çıkarılmış (vekalet ücreti+masraf). 108.96 TL hemen ödeyeceğim, problem yok ama vekalet ücretini ve masrafı ödemek istemiyorum. Müşteri hizmetlerinden bir bayan bana ‘Siz abone olurken attığınız imzadan dolayı tebligat göndermek zorunda değiliz.’ Yani o sözleşmede tebligat göndermeden icraya verilebilir mi yazıyordu? Derdim 150 TL fazla para verip batacağımdan değil, bana fatura gelmesini beklerken icra takibini göndermeniz çok güzel oldu.”
 
Cep telefonuna Gelen Mesaj Şok Ediyor
 
Cep telefonuma gelen mesaj üzerine hukuk bürosu'nu aradım kendileri gsm firmasına olan 54 TL'lik borcumun 145 TL olduğunu ve gün içresinde ödeme yapmadığım taktirde icra takibi başlatacaklarını dile getirdiler. Hukukun yürüdüğü bir yol varsa, gönderirsin borcu olan kişiye tebligatı öder, ödemezse de hukuk yoluyla ilerlersin.”
 
 
1.5 Liralık Borç İçin İcralık Oldum! 
 
“Yaklaşık 3 sene önce kapattırmış olduğum dijital platform firması bana sms yoluyla icra takibi yapıldığını bildirdi.Ancak ödenmemiş borcum olmadığını bildiğim için sms yoluyla gelen avukatın telefon numarasına zor da olsa ulaştım aldığım cevap 1,50 borcum olduğunu ve bugün itibariyle 623 TL'ye ulaştığını öğrendim.Şimdi size soruyorum fatura ya da tebligat yoluyla bana bildiğim gelmedi ve ben o çok değerli olan 1,50 TL borcum olduğunu nerden ve nasıl öğrenmeliydim?Bana fatura kesildiğini ve yollandığını söylüyorsunuz ben de bana ulaşmadığını söylüyorum devir teknoloji devri ne zaman ve nasıl bana faturanın ulaştığını çıkartabilirsiniz. Sonuç olarak ve bu borcu ödemek istemiyorum çünkü hakkınız olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. “